Constanţa: Urgenţa, luată cu asalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul pacienţilor care ajung în Urgenţă a crescut
Numărul pacienţilor care ajung în Urgenţă a crescut

Medicii constănţeni se confruntă cu o creştere a numărului de pacienţi ajunşi la spital din cauza consumului excesiv de alcool şi de alimente din această perioadă.

Excesele alimentare le dau constănţenilor dureri...abdominale. În ultima perioadă, în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului de Urgenţă Constanţa s-a prezentat 123 de pacienţi cu patologii de sezon: dureri abdominale şi colici biliare. „Cauzele patologiilor digestive sunt datorate exceselor alimentare de produse tradiţionale“, explica dr. Rodica Tudoran, şeful UPU Constanţa.

Consumul fără măsură a băuturilor alcoolice aduce un nou val de pacienţi în Urgenţă. În ajunul Crăciunului, în doar patru ore, în UPU au ajuns 12 pacienţi cu simptome de etilism acut. În plus, spun medicii, la spital ajung tot mai mulţi pacienţi care consumă produse etnobotanice, combinate cu alcool.

Astăzi, în intervalul orar 8.00-11.30, la spital au ajuns 30 de pacienţi care au necesitat îngrijiri medicale într-un singur cabinet. Până la ora 14.20, alte 20 de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor. Specialiştii spun că numărul pacienţilor care ajung în stare gravă sau în comă la UPU a crescut faţă de anul trecut.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite