Constanţa: UPDATE/ Doi muncitori de la Chimpex au fost zdrobiţi de o rolă metalică grea de 17 tone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost dus de urgenţă la spital
Bărbatul a fost dus de urgenţă la spital

Un muncitor a murit, iar un altul a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă după ce a fost strivit de o rolă de tablă metalică.

Update ora 8.20  Bărbatul căruia i-au fost amputate piciorul şi mâna stângă se numeşte Dorin Potoroacă (40 de ani). El se află momentan pe Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Colegul cu care lucra azi-noapte şi care a decedat, Romeo Flutăr (48 de ani), a fost transportat la morgă pentru efectuarea autopsiei.

Accidentul s-a produs azi-noapte în dana 62 a Portului Constanţa. Cei doi bărbaţi încercau să-l ajute pe macaragiu să pună nişte role de tablă în vagoane, care erau descărcate de pe un vas: Cablul care susţinea una dintre role s-a rupt iar aceasta a căzut peste ei de la zece metri înălţime. Unul dintre ei a murit pe loc, iar celălalt şi-a pierdut cunoştinţa timp de aproape 50 de minute. Pompierii au reuşit cu greu să scoată victimele de sub rola grea de 17 tone.

Pentru a-i salva viaţa, medicii de la Smurd i-au amputat o mână şi un picior bărbatului resuscitat.  Cu toate acestea, cadrele medicale spun că muncitorul are şanse slabe de supravieţuire.

Inspectoratul Teritorial de Muncă a demarat deja o anchetă la faţa locului pentru a se stabili vinovaţii de producerea acestui incident. Ambii muncitori erau angajaţi la Chimpex.

Vom reveni cu amănunte!



Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite