Constanţa: Taximetriştii au fost prinși pe picior greșit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxiurile au fost controlate de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor
Taxiurile au fost controlate de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor

Taximetriştii  au  fost luaţi la puricat de inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Constanţa, ei fiind verificaţi în privinţa serviciilor de transport pe care le oferă populaţiei.

Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului au vrut să afle dacă taximetriştii deţin licenţa şi autorizaţia de transport, dacă aparatul de taxat funcţionează corect, dacă şoferul deţine ecuson şi dacă are afişat tariful pe bord.

Inspectorul CRPC Rodica Mocanu a declarat că la nivel regional au fost efectuate 56 acţiuni de control, aproximativ 25% din totalul  operatorilor de transport  verificaţ înregistrând abateri de la prevederile legale în vigoare.

Amenzi de 11.000 lei


În urma verificărilor efectuate au fost aplicate zece amenzi contravenţionale  în valoare de 11.000 lei, iar patru operatori de taxi din totalul celor 27 au fost avertizaţi. Neconformităţile  constatate pe timpul verificărilor s-au referit la neafişarea în mijlocul de transport cu care se presta serviciul a autorizaţiei de serviciu, a tarifelor practicate, lipsa ecusoanelor conducătorilor auto pentru identificare, ţinuta necorespunzătoare. Şoferii au mai fost amendaţi şi pentru că fumau în autoturism în aşteptarea clienţilor.

Amendaţi pentru că nu aveau numărul CRPC la vedere

Întrebaţi ce părere au în privinţa acestor verificări, taximetriştii spun că sunt de acord cu ele, doar că ar trebui să fie efectuate asupra tuturor şi nu preferenţial. La rândul său, preşedintele Sindicatului Taximetriştilor din Constanţa, Lică Neagu a declarat că au fost întrebaţi de ce nu au afişat numărul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor pe bord. „N-am ştiut că trebuie să afişăm numărul lor pe bord. Dacă au apărut noutăţi legate de taximetrie am vrea să fim şi noi anunţaţi“ a adăugat Neagu.

Acesta este şi motivul pentru care săptămâna aceasta Sindicatul taximetriştilor va înainta o adresă tuturor organismelor cu drept de control pentru ca aceştia să-i informeze cu privire la măsurile noi care se iau în materie de taximetrie. 


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite