Constanța: Slujbe de Înviere pe malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lumina sfântă va fi adusă pe plajă de la Ierusalim, cu un transport special.
Lumina sfântă va fi adusă pe plajă de la Ierusalim, cu un transport special.

Învierea iese şi în acest an din tipare, fiind organizată pe plajele de la Constanţa şi Mangalia. Ortodocşii şi catolicii serbează Paştele în aceeaşi zi

Lumina sfântă va fi adusă ortodocşilor, de la Ierusalim, cu un transport special. În acelaşi timp, catolicii vor sărbători Învierea în catedrala lor, deoarece ei „vor doar cinstirea lui Dumnezeu, nu fală“.

Altarele vor fi amenajate pe plaja Modern din Constanța și President din Mangalia. Cea mai fastuoasă slujbă va fi cea de la Constanța, unde va oficia arhiepiscopul Tomisului și la care sunt așteptați mii de credincioși. Ei vor primi lumină sfântă adusă de la Ierusalim de Patriarhia Română, cu un transport special, via Capitală.

Arhiepiscopia Tomisului va împărți lumânări și ouă roșii credincioșilor ce vor asista la ceremonia de pe plaja Modern.

Credincioşii catolici vor merge la Biserica Sfântul Anton pentru a lua lumină şi a rosti „Cristos a înviat!“. Slujba Învierii va începe sâmbătă la ora 19.30. Preoţii au decis organizarea slujbei mai devreme pentru ca oamenii să aibă timp să se întoarcă acasă, la ceremonie participând şi credincioşi din localităţile din judeţ.

Citiți mai multe în   !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite