Constanţa: Protest la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camioanele au blocat accesul în baza militară
Camioanele au blocat accesul în baza militară

Zeci de camioane au blocat azi accesul în unitatea militară pentru că şoferii care lucrează la o firmă românească ce se ocupă cu transportul materialelor de construcţie din unitatea militară nu şi-au primit salariile de aproape o jumătate de an.

Oamenii spun că spun că vor protesta zilnic până îşi vor lua salariile restante. Firma care a contractat lucrările de reabilitare ale bazei militare de la Mihail Kogalniceanu a subcontractat la rândul său o firmă românească pentru transportul materialelor de construcţie.

Conducerea firmei româneşti nu şi-a plătit angajaţii de mai bine de cinci luni. În aceste condiţii oamenii sunt disperaţi. Ei spun că au familii de întreţinut şi rate de plătit şi nu mai fac faţă situaţiei. De aceea s-au decis să protesteze. Contractorul turc care se ocupă cu lucrările de reabilitare ale bazei militare a refuzat să le vorbească şoferilor deşi a trecut pe lângă ei. Oamenii spun că motivaţia lui pentru neplata salariilor ar fi rambursarea TVA-ului în valoare de 2 milioane euro pe care ar fi trebuit să o primeasca de la statul roman.

Scandalul a degenerat în momentul în care şoferii au fost atenţionaţi că blochează intrarea în baza americană, deşi ei spun că acest lucru nu s-a intâmplat. La faţa locului a fost chemat si un echipaj al poliţiei din localitatea Mihail Kogălniceanu, pentru a pune capăt scandalului. Protestul s-a incheiat cu promisiunea patronului turc de a vira vineri 50.000 lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite