Constanţa: Oamenii străzii se adăpostesc de frig prin spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii fără adăpost s-au aciuat în curtea spitalului
Oamenii fără adăpost s-au aciuat în curtea spitalului

Mai multe paturi ale unităţii medicale sunt ocupate de cei care, pe timp de iarnă, caută căldură.Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a devenit o a doua casă pentru cinci persoane fără adăpost.

Mirosurile grele emanate de către oamenii străzii îi ţin la distanţă pe cei care ajung la spital cu probleme de sănătate şi blochează paturile care ar putea fi folosite pentru alte persoane bolnave. Managerul unităţii sanitare, dr. Dan Căpăţână, a declarat că a trimis deja o adresă Direcţiei Generale de Asistenţă Socială prin care le  solicită să ia măsuri în ceea ce priveşte soarta acestor persoane.

„Sunt cazuri sociale“

„Pe lângă activitatea curentă, care este foarte mare în această perioadă avem multe persoane care parazitează activitatea medicală şi care nu sunt cazuri medicale, ci cazuri sociale. Sper ca cel puţin pe perioada iernii astfel de cazuri să fie îndrumate spre o altă locaţie pentru că noi consumăm resurse într-o direcţie care ar trebui să fie a altora. În plus, sunt convins că aceste cazuri se vor înmulţi în sezonul rece“, a declarat dr. Dan Căpăţână, managerul unităţii medicale.


Dispărut de acasă, găsit la spital

Dumitru Preda este un alt caz social. Cadrele medicale spun că bărbatul este un client fidel al spitalului. „Ultima dată a stat cinci zile în spital“, au declarat reprezentanţii unităţii medicale. „Mi-e frig!“, spunea ieri Dumitru Preda. Cu toate că el susţine că locuieşte în Tomis Nord, medicii au declarat că nu are adăpost.

De asemenea, în urmă cu patru zile, poliţiştii din Cernavodă l-au dat dispărut pe bărbatul în vârstă de 66 ani. Oamenii legii spun că el este bolnav psihic fiind diagnosticat cu demenţă mixtă - formă severă, iar în data de 11 decembrie a fost văzut în timp ce urca într-un microbuz pe ruta Cernavodă - Constanţa. Cu toate acestea, Preda ne-a spus că el are casa lui şi că s-a îmbolnăvit de mic şi toată viaţa a umblat prin spitale.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară de astăzi!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite