Constanţa: Localnicii din Slobozia beau apă infestată cu materii fecale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Analizele de laborator au confirmat că apa de la robinete nu este potabilă
Analizele de laborator au confirmat că apa de la robinete nu este potabilă

Administraţia locală a primit sarcina să ia măsuri imediate pentru furnizarea de apă de calitate. Locuitorii din Slobozia au o reală problemă în ceea ce priveşte calitatea apei potabile furnizate din sursă subterană în oraş şi localităţile limitrofe.

Problema a fost sesizată la Instituţia Prefectului de către cetăţeni. Au fost efectuate analize ale apei de către Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Supravegherea Calităţii Apei din cadrul Institutului de Sănătate Publică (ISP) Bucureşti, iar rezultatele au dezvăluit faptul că, atât din foraje, cât şi din reţeaua de distribuţie a oraşului, nu corespund valorilor admise, având depăşiri importante la fier, amoniu, dar şi în ceea ce priveşte bacteriile coliforme, Escherichia coli, enterococi, numărul coloniilor care se dezvoltă înregistrând valori crescute.

Sursă de boli

De la 1 iulie, în municipiul Slobozia şi localităţile limitrofe, se furnizează apă în reţeaua publică exclusiv din sursă subterană, după ce alimentarea s-a făcut, până la acea dată, din Dunăre. Apa care ajunge însă la consumatori are o tentă galben-roşiatică, miros puternic de clor şi un gust neplăcut, fapt care a produs neîncredere în rândul populaţiei de a o bea. Explicaţia autorităţilor a fost aceea că problemele sunt în reţeaua de distribuţie, din cauza conductelor de oţel vechi, chimismul apei din subteran atacând ţevile.

Citiţi despre măsurile luate de autorităţi pentru protecţia localnicilor din Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite