Constanţa: Firma care a angajat un „şofer“ prins de şase ori fără carnet a fost amendată cu 4.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Rutieră Română (ARR) a sancţionat societatea constănţeană care deţine licenţa de transport în comun pentru linia 312. Unul dintre „şoferi“, angajat pe postul de mecanic, a fost prins de şase ori fără permis.

Amenda de 4.000 de lei a fost aplicată pentru neregulile descoperite în actele firmei Navlot SRL. „Utilizarea conducătorilor auto care nu îndeplinesc condiţiile de muncă ne-au determinat să sancţionăm societatea“, a declarat Titi Stan, directorul ARR Constanţa.

Patronul şoferului de microbuz prins fără permis în Constanţa: „Era prima zi de muncă!“

El spune că oficial, societatea Navlot are un singur şofer angajat. „Activitatea firmei va fi monitorizată în continuare. Am sesizat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, care va demara o altă anchetă“, a completat Stan.

Constanţa: „Şoferul“ de microbuz prins de şase ori fără permis este un fost evadat

Societatea constănţeană riscă să-şi piardă licenţa de transport în comun.

În urmă cu o săptămână, microbuzul de pasageri 312 condus de Dragoş Sarchiz Cristea (32 de ani) a fost tras pe dreapta de oamenii legii pentru un control de rutină, în zona Carrefour din Constanţa. Poliţiştii au constatat cu surprindere că şoferul nu avea permis, deşi conducea o maşină de transport în comun.

Eugen Liţă, administratorul firmei de transport Navlot SRL din Constanţa, unde lucrează şoferul fără permis, susţine că nu ştia că angajatul său nu avea permis de conducere. „Sunt plecat în Belgia. Am auzit de scandal, dar nu am ce să fac. Nu am ştiut. Era prima lui zi de muncă“, s-a scuzat administratorul după ce şoferul său a fost prins fără carnet. Cristea nu avea încheiat contract de muncă la firma Navlot.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite