Constanţa: Comisia de malpraxis a decis: Rabia Hulia Sadula a fost omorâtă de medicul ginecolog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Riad Hany, acuzat de decesul unei adolescente pe care a chiuretat-o în luna mai a acestui an, a fost acuzat de malpraxis.

Ancheta în cazul minorei de 15 ani, Rabia-Hulia Sadula s-a finalizat. Comisia de malpraxis a hotărât că medicul care a chiuretat-o pe fată, dr. Riad Hany este vinovat de decesul acesteia.

Reamintim că adolescenta  a murit la începutul lunii mai în Secţia de Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Constanța.


Constanța: UPDATE / O adolescentă în vârstă de 15 ani a murit din cauza unui chiuretaj

Hulia Rabia Sadula (15 ani) venise cu părinţii pentru o întrerupere de sarcină, efectuată de medicul egiptean Riad Hany. După intervenţia nereuşită, medicul a fost anchetat de poliţişti pentru ucidere din culpă, a fost dat afară din spital şi a fost cercetat pentru malpraxis.

Constanţa: UPDATE / O femeie din Mangalia a murit la scurt timp după un avort

El este pasibil de puşcărie întrucât legea interzice astfel de intervenţii dacă sarcina are peste 12 săptămâni. Conform actului medico-legal, sarcina avea cinci-şase luni, iar fata a murit din cauza şocului hemoragic provocat de o ruptură de uter.

5.000 de lei, preţul morţii

Imediat cum au aflat de sarcina fetei, părinţii au dus-o la cabinetul privat al unui medic ginecolog.

Tatăl adolescentei moarte după chiuretaj: Dr. Riad Hany s-a arătat interesat să ne ajute, desigur contra-cost

„Dr. Riad Hany s-a arătat interesat să ne ajute. În schimb, ne-a cerut suma de 5.000 de lei, dar în final ne-am înţeles să-i dăm doar 2.800 de lei. Ne-a spus că 2.000 de lei îi revin lui, iar 800 de lei costă tratamentul pe care urma să i-l administreze fetiţei noastre. Apoi i-a dat nişte pastile fetei şi a zis că poate să rezolve cazul“, a spus, printre lacrimi, tatăl adolescentei, Metin Sadula (50 de ani).

Constanţa: Spitalul de Urgenţă îl anchetează pe dr. Riad Hany

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite