Constanţa: Cimpoaie şi Bafan, inspectorii care au cerut şpagă, au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii şi-au negociat „dreptul“ în casa denunţătorului
Inspectorii şi-au negociat „dreptul“ în casa denunţătorului

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a celor doi inspectori ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa acuzaţi de luare de mită, fals intelectual şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

La data de 8 decembrie, cei doi au pretins o cumă de bani de la patronul unei firme, cu ocazia unui control. Ei au fost prinşi în flagrant de procurorii DIICOT în timp ce pretindeau suma de 2.000 de euro de la administratorul unei firme. Banii l-ar fi scutit pe acesta din urmă de un dosar penal pentru evaziune fiscală, ca urmare a neregulilor constatate în legătură cu efectuarea unui transport de mărfuri pe ruta Bulgaria - România.

Constanţa: UPDATE Vezi aici cum se negociază o şpagă!

Mai trebuie precizat că în momentul încheierii procesului verbal de control din data de 9 decembrie, cei doi inspectori nu au consemnat faptul că în evidenţa contabilă a firmei denunţătorului nu era înregistrat un transport de cereale din data de 4 septembrie, deşi constataseră personal acest lucru.

Fals după fals

Pentru a crea aparenţa de legalitate a acestei nereguli, cei doi inspectori i-au cerut contabilului societăţii să întocmească în fals factura aferentă acestui transport, devizul de transport, foaia de parcurs şi alte documente de evidenţă contabilă primară, pe care le-au ataşat la procesul verbal de control.

La 9 decembrie, Adrian Cimpoaie şi Costel Bafan au fost prinşi în fapt, imediat după ce au primit de la denunţător suma de 2.000 de euro. A doua zi, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 29 de zile. La 24 decembrie 2010, Curtea de Apel Constanţa a dispus eliberarea provizorie sub control judiciar a celor doi inculpaţi.

Dosarul inculpaţilor a fost înaintat la Tribunalul Constanţa, fapt care nu poate înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie a celor doi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite