Constanţa: Cel mai greu transport făcut vreodată în România se îndreaptă spre Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O turbină de gaz, care cântărește 301 tone, a plecat de miercuri din Șantierul Naval Oltenița – Călărași către Rafinăria Petrobrazi din Ploiești.

Timp de cinci luni, o armată de specialiști a lucrat intens pentru a pregăti transportul. În misiune sunt angrenați șase șoferi cu pregătire specială: patru români și doi austrieci. Unul dintre ei, Mihai Damian, este bucureștean. El spune că acest transport, deși este o premieră în țara noastră, nu-i dă mari emoții.

„Munca pe acest camion e cel mai simplu lucru pe care l-am făcut în ultimii 10 ani“, zice șoferul. Au fost făcute trei repetiţii pe traseu şi tot de atâtea ori s-au identificat zonele vulnerabile unde s-ar fi putut ivi probleme.

 Sute de poliţişti de la Serviciul Rutier şi angajaţi de la Enel, alături de specialişti de la SC Paco Impex, firmă de escortă, au fost trimişi în teren pentru supravegherea şi remedierea oricăror incidente care ar fi putut periclita bunul mers al operaţiunii.

„Este o provocare“

Coordonatorul întregii operaţiuni este inginerul Dan Costea. El s-a asigurat că totul este pus la punct pentru desfășurarea fără probleme a transportului. ,,Este o provocare pentru toți, însă colegii austrieci ne ajută pentru că au ani grei de muncă în spate. Au o adevărată şcoală de profesionişti, ca să nu mai vorbim de utilajele pe care le au în dotare”.

Citiţi mai multe în

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite