Constanţa: Băieţel ucis de un diagnostic greşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eduard Teodor Popescu a fost internat cu diagnosticul de diabet zaharat dar a murit, conform autopsiei, de pneuomonie.

Părinţii unui băieţel mort în data de 8 martie a.c. după ce a fost internat în spitalul din Medgidia cu simptome de răceală o acuză pe doctoriţa care l-a tratat, Cristina Simona Tona, că l-a diagnosticat greşit, fapt ce a dus în final la moartea fiului lor.

Eduard Teodor Popescu avea numai trei ani şi şapte luni când a ajuns la urgenţa spitalului din Medgidia, de mână cu bunicul său. Fusese lăsat să-şi viziteze bunicul şi străbunica de tatăl său, Minodor Popescu, medic de familie. „După-amiază am fost sunat şi mi s-a spus că Teodor strănută şi îi curge nasul. Le-am spus să îi dea antibiotic. A vomitat medicamentul aşa că l-au dus la urgenţă“, a povestit, copleşit de durere, tatăl.

„Cred că o să dorm un pic“  


Ce s-a întâmplat cu micuţul din acel moment este de-a dreptul şocant. Părinţii acuză că după o oră şi jumătate de aşteptare, Teodor a fost consultat la Urgenţă şi apoi trimis în Secţia de Pediatrie, condusă de doctoriţa Tona. „Fără nici un fel de analize i-a pus o perfuzie cu glucoză care este contraindicată copiilor sub şase ani. I-a recoltat probe de sânge din mâna cealaltă. A trecut în fişa medicală diabet zaharat. Normal că i-a ieşit glicemia mare din moment ce i se administra glucoză“ a explicat tatăl.

Când şi-a dat seama ce a făcut doctoriţa a oprit perfuzia. Era însă prea târziu. „Mi-e somn. Cred că o să dorm un pic“, a spus băieţelul şi a închis ochii. Într-un minut, era mort, decesul fiind declarat în jurul orei 24.00

Acuzaţii grave de fals

În momentul în care a murit, salvarea, trimisă de la Constanţa, aştepta micul pacient la poarta spitalului.
Conform procedurii în cazul pacienţilor morţi în spital s-a efectuat necropsia. Rezultatul este în contradicţie cu diagnosticul: conform medicului legist băiatul a murit de ...pneumonie!

„Nu se moare din pneumonie, nu se moare din diabet. Băiatul meu a murit din cauza unui endem pulmonar cauzat de perfuzie. I s-au umflat plămânii şi nu a mai putut respira“, a spus tatăl.

image

Citiţi mai multe în de astăzi!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite