Constanţa: Adrian Nicu se relaxează când coase goblen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Nicu lucrează în domeniul construcţiilor de ani buni, iar oboseala fizică pare să nu îl descurajeze de la a mai face şi alte lucruri. Şi-a găsit, în urmă cu şapte ani, o metodă de relaxare: coase goblen.

Mulţi ar spune că este o îndeletnicire specifică femeii, dar se înşeală. Se dovedeşte a fi o preocupare potrivită şi pentru bărbaţii care au răbdare şi care preferă să facă ceva constructiv decât să îşi piardă vremea în faţa televizorului. Goblenul solicită foarte mult atenţia şi presupune multă răbdare, atuuri pe care Adrian Nicu le are din plin.

Restul timpului îl dedică ajutând-o pe Cristina, soţia sa, în creşterea celor doi micuţi: Ştefănuţ Alexandru, de 3 ani, şi Andrei, de 1 an. Este o vârstă la care cer mare atenţie. „Soţia nu coase din lipsă de timp, dar mă sprijină şi mă încurajează“, mărturiseşte Nicu. Asta îl ajută să facă faţă tuturor solicitărilor, dar şi provocărilor pe care le presupune lucrul manual la un tablou.

Cât despre potrivirea dintre meseria sa de bază şi pasiune, nu ştie dacă se îmbină, dar ştie sigur „că nu se exclud“. „Dar cum şi în meseria mea se fac lucrurile cu meticulozitate, cred că acesta este punctul comun“, spune el.

Lucrul cu diagramă

Până în momentul de faţă, Adrian Nicu a finalizat cinci tablouri şi lucrează la al şaselea. „Cel mai greu de realizat mi s-a părut un tablou care reprezintă trei cai. Eu sunt obişnuit să lucrez după o diagramă - un model, iar la acela nu am avut. Mi s-a părut foarte greu de realizat, dar într-un final, am reuşit“, mărturiseşte Nicu.

Portrete pentru copii

În prezent, bărbatul lucrează la portretul fiului său cel mare, Ştefănuţ Alexandru, care are trei ani. Următorul va fi, aşa cum este de aşteptat, mezinul familiei: Andrei, de numai un anişor. Până atunci, Adrian Nicu mai are de lucru la portretul lui Ştefănuţ, despre care spune că l-a finalizat numai în proporţie de 40 la sută. „Dacă m-aş ocupa exclusiv de goblen, ar dura două luni, dar cum am serviciu şi fac asta doar pentru a mă relaxa, în timpul liber, poate dura şi un an“, recunoaşte Nicu.

Şi-a pus la încercare îndemânarea şi pentru cei mici, care sunt pasionaţi de desenele animate şi de cărţile Disney de la Adevărul. Cartea favorită a lui Ştefănuţ este povestea cu Bambi, aşa că tatăl nu i-a putut refuza micuţului un hatâr: i-a făcut un tablou cu Bambi, care stă la loc de cinste pe peretele din camera lui Ştefănuţ.

Nu este tentat de asociaţii

La Galeriile Amfora din Constanţa există o asociaţie a constănţenilor care cos goblen, despre care Adrian Nicu susţine că nu ştia. Deşi este mândru de realizările sale, spune că nu este tentat să intre în cercul membrilor asociaţiei de teama ideilor preconcepute ale societăţii actuale în ceea ce priveşte un bărbat care coase, fie şi goblenuri.

Citiţi mai multe în  !


stampila ads
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite