Comandantul sirian al unei nave reţinut pentru contrabandă cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte dintre ţigările confiscate de anchetatori. FOTO Garda de Coastă Constanţa
O parte dintre ţigările confiscate de anchetatori. FOTO Garda de Coastă Constanţa

Captură însemnată de ţigări făcută de poliţiştii de frontieră la bordul unei nave. Comandantul vasului ascundea peste 45.000 ţigarete. Marfa adusă din Turcia urma să fie comercializată la Constanţa.

Ofiţerii Gărzii de Coastă Constanţa coordonaţi de procurorii de la Parchetul Curţii de Apel au făcut mai multe percheziţii la bordul unei nave precum şi în diferite locaţii din oraş. Scotocirea a dat rezultate. 

Anchetatorii au aflat că Hasan M Abdul Rahman, cetăţean sirian care era comandantul navei "Rania H" juca, în timpul liber şi rolul de cap al reţelei de traficanţi de ţigări. 

Vasul aflat sub pavilion Togo facea curse între Turcia şi România. Comandantul navei a cumpărat ţigările marca Fast Red de acolo şi le aducea bişniţarilor care îşi desfăşoară activitatea în zona Pieţei Abator din Constanţa. 

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şi alţi doi indivizi de origine română care transportau ţigările de la navă la comercianţi. În maşinile lor au fost găsite câte 20.000 ţigarete de aceeaşi marcă şi cu acelaşi cod de bare, iar unul avea încă 5000 ţigarete marca LM. 

Anchetatorii spun că prin contrabanda controlată de comandantul navei a fost creat un prejudiciu de peste 22,2 mii lei. Ofiţerii Gărzii de Coastă i-au depistat şi pe cetăţenii sirieni de naţionalitate kurdă Alsayed Monir şi Hamid Mahmoud care sunt cercetaţi acum pentru şedere ilegală în România şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Cei doi ar fi intrat separat în România din Bulgaria în ultma lună aduşi de călăuze.

Odată ajunşi la Constanţa, indivizii l-au contactat pe comandantul navei menţionate anterior pentru a-i ajuta să-şi găsească un loc de cazare. Sirianul le-a oferit un apartament cu cinci camere în Constanţa şi a încheiat cu ei un contract de comodat pe 4 ani. 

Oamenii legii au decis reţinerea comandantului navei pentru 24 ore. El va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite