Codul Muncii și Legea Dialogului Social, dezbătute la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezbaterea pe Codul muncii a fost găzduită de hotelul Malibu din Mamaia
Dezbaterea pe Codul muncii a fost găzduită de hotelul Malibu din Mamaia

Azi, juriștii constănțeni au tras concluziile seminarului interactiv despre Modificările Codului muncii şi Legea dialogului social. La discuții au participat liderii filialelor locale ale confederațiilor sindicale Alfa, BNS și CSDR.

Seminarul, organizat de Liga Consilierilor Juridici din Judeţul Constanţa şi de Clubul de Drept Social, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa, s-a desfășurat în perioada 24-25 iunie la Hotel Malibu din Mamaia.
Universitari, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, avocaţi şi consilieri juridici specializaţi în legislaţia muncii, economiști, sindicaliști și specialiști în resurse umane și-au exprimat părerile în legătură cu modificările aduse Codului muncii şi cu noua Lege a dialogului social.

Unele prevederi legale stârnesc controverse

Printre altele, participanții la acest seminar au încercat „interpretarea acelor texte cuprinse în Codul muncii și în Legea dialogului social care au stârnit controverse, deoarece au o redactare defectuoasă sau se contrazic cu alte texte de lege“, ne-a declarat Emilian Avrămescu, Președintele Ligii Consilierilor Juridici din Judeţul Constanţa.
„S-au discutat multiple chestiuni legate de modul de încheiere al contractelor individuale și colective de muncă, de răspunderea materială a angajatului și a angajatorului (care au primit reglementări noi), de negocierea contractelor colective.
Una din temele de discuție s-a referit la posibilitatea încheierii contractului colectiv de muncă la nivel național, în condițiile în care legea actuală o ignoră cu desăvârșire“, ne-a mai precizat organizatorul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite