Cocktailul lui 2018, creat într-o cafenea din Constanţa în cinstea fugii lui Radu Mazăre: „Madagascar Dream“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o cafenea din Constanţa, ultima zi a anului 2017 a adus cel mai nou cocktail creat de barista - „Madagascar Dream“, scos pe piaţă „în cinstea“ fugii fostului primar Radu Mazăre.

Fondatorii unui magazin-prăjitorie de cafea din Constanţa, Corretto, au creat un cocktail special pentru 2018, care va începe la Constanţa fără cel care a condus oraşul timp de 15 ani: Radu Mazăre.

Fostul primar a fugit din ţară în insula Madagascar, acolo unde şi-a construit din timp o oază de vacanţă. 

Făcând haz de necaz, echipa de la Corretto a conceput, după o reţetă proprie, un cocktail ce poartă numele „Madagascar Dream“ (visul din Madagascar) şi pe care l-au descris, ca într-o reclamă: 

„În avanpremieră, reţeta anului 2018 creată în laboratoarele noastre - Madagascar Dream. Savoarea unei insule exotice într-un pahar. #madagascar“. 

Ştefan Dinescu, creatorul cocktailului, ne dezvăluie care este reţeta Madagascar Dream: „Un shot de espresso, 40 ml de rom, zahăr Demerara, 40 ml suc de portocale. Se amestecă cu gheaţă, se toarnă în pahar Martini, se decorează cu frunze de mentă şi rondea de lime“.

Ştefan explică de ce a ales aceste ingrediente. „L-am gândit ca pe un cocktail exotic de vară, de la ingrediente până la prezentare. Este aromatizat cu rom şi îmbogăţit cu cafea pentru că Madagascar este o insulă ce produce cafea, iar Corretto este o prăjitorie de cafea. Apoi am adăugat zahăr Demerara pentru dulceaţă şi suc de portocala pentru aciditate. Paharul de Martini ne duce cu gândul la vacanţa de vară şi uite-aşa în mijlocul iernii visam la insule exotice“, arată barista. Cocktailul Madagascar Dream costă 20 lei. 

Cocktailul Madagascar Dream, reţeta anului 2018 Sursa Facebook Corretto

image

Plecarea lui Radu Mazăre a ieşit la iveală sâmbătă, 30 decembrie, când fostul primar nu s-a mai prezentat la apelul săptămânal impus de măsura de control judiciar sub care se afla. 

Radu Mazăre a transmis de la bun început un mesaj, în mod public, pe care dacă l-ar fi luat în seamă anchetatorii n-ar mai fi privit astăzi lung în urma fugarului. 

Pe site-ul radumazare.ro, creat de PSD în anul 2008, imaginea în oglindă a lui Radu Mazăre (aceeaşi de pe afişele electorale) priveşte râzând spre un interlocutor nevăzut, în timp ce mâinile sale, cu pumnii strânşi, exprimă o tranzacţie: dai banii, iei banii. 

În susul paginii a fost plasat un motto elocvent: „Fii cu ochii pe mine!“ - transmitea asta cel care a condus Constanţa din 2000 până în iunie 2015.

Lăsat aproape liber, sub control judiciar, Mazăre a întins-o din ţară în insula Madagascar, unde şi-a construit din timp un refugiu, pe care l-a arătat încă de la început public.

„Ăsta e visul meu, chiar vorbeam cu frati-miu, să ajungem la bătrâneţe doi moşuleţi care să navige pe o barcă prin lume. Mi-ar fi plăcut să fiu explorator la National Geographic“, mărturisea el într-un interviu acordat „Adevărul de Constanţa“. 

Pe aceeaşi temă: 

Mesajul ascuns al lui Radu Mazăre, pe care anchetatorii l-au ignorat ani în şir

Cum comentează românii plecarea lui Mazăre în Madagascar: „Şi-a asigurat fuga, are tot ce-i trebuie, ne-a fraierit

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite