Cererea lui Nicuşor Constantinescu de recuzare a judecătoarei din dosarul Centrului Militar a fost respinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Constanţa a respins joi cererea lui Nicuşor Constantinescu de revocare a judecătoarei din dosarul Centrului Militar Zonal. Decizia magistraţilor este definitivă.

“Respinge ca nefondată cererea de recuzare a d-nei judecător Iulia Cezara Suciu , formulată de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel prin apărător ales în cauza nr. 14182/3/2014. Definitivă”, se arată în decizia Tribunalului Constanţa.

Pe data de 11 februarie, Nicuşor Constantinescu a cerut recuzarea judecătoarei din cauza Centrului Militar, acuzând-o că nu ar fi imparţială. “Cererea de recuzare a fost motivată de faptul că magistratul care soluţionează această cauză este acelaşi care a confirmat măsura arestării preventive faţă de domnul Constantinescu. Prin modalitatea în care s-a argumentat această confirmare a măsurii arestării preventive şi ulterior toate soluţiile care au fost date în cursul soluţionării măsurilor preventive ne-au condus la concluzia că ar putea să existe o lipsă de imparţialitate în ceea ce priveşte soluţionarea cauzei”, a spus Marius Mocanu.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu deoarece în perioada 2009 – 27 noiembrie 2013 nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii.

De asemenea, a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi pagube acestei instituţii. Nicuşor Constantinescu este acuzat că prin aceste acţiuni a provocat un prejudiciu material patrimoniului Ministerului Apărării Naţionale în valoare de 67.211,32 lei.
Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru data de 4 martie, ora 11.

Mai citiţi şi:

UPDATE Un nou termen în procesul lui Nicuşor Constantinescu. Preşedintele CJ a cerut recuzarea judecătoarei

Nicuşor Constantinescu, judecat în continuare sub control judiciar. Decizia este definitivă

Nicuşor Constantinescu a cerut recuzarea unui procuror DNA Constanţa
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite