Cât de greu se construieşte Sala Polivalentă din Constanţa. Trebuia să fie gata anul trecut, abia este la 46%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macheta Sălii Polivalente din Constanţa foto: CNI
Macheta Sălii Polivalente din Constanţa foto: CNI

Proiectul construirii unei Săli Polivalente cu 5.000 de locuri în municipiul Constanţa împlineşte şase ani de când a fost anunţat în mod oficial. În momentul de faţă, construcţiile nu au ajuns nici măcar la 50%, iar un termen realist de finalizare nu poate fi înaintat.

În anul 2016, fostul primar al Constanţei Decebal Făgădău şi CNI (Compania Naţională de Investiţii) anunţau că la malul mării se va construi o Sală Polivalentă cu 5.000 de locuri. Abia după doi ani, pe 17 decembrie 2018, CNI semnează contractul privind proiectarea şi execuţia lucrărilor cu Asocierea SC Euromateria SRL, SC Aduro Impex SRL, Conpact Scarl – Delta Con SRL şi Research ConsorzioStabile S.C. ARL. 

Termenul de finalizare a Sălii Polivalente, anunţat atunci, era de 27 de luni, adică mijlocul lui 2021.

Lucrările de construire încep târziu (mai 2020), mai ales că Primăria Constanţa s-a mişcat greu cu demolarea clădirilor existente pe terenul predat CNI în vederea ridicării Sălii Polivalente. 

Astfel, în 10 noiembrie 2021, aflăm de la Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, că s-a executat 30% din proiect. În aceeaşi zi, Ministerul Dezvoltării aloca suplimentar 113.906.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă din Constanţa. Valoarea iniţială a proiectului a fost de 67.913.330,34 lei (cu TVA, cote şi taxe incluse).

CNI: lucrări realizate în proporţie de 46%

Într-un răspuns trimis de CNI ziarului „Adevărul” se arată că lucrările au ajuns la 46%, iar termenul de finalizare ar fi data de 14 septembrie 2022, un termen greu de luat în calcul ţinând cont de ritmul în care se desfăşoară şantierul. 

„În prezent, în cadrul şantierului se execută lucrări de zidărie, armare cofrare betonare scări interioare, stâlpi şi grinzi case lift la demisol, armare cofrare betonare grinzi la nivelul parterului şi de cofrare armare betonare stâlpi la nivelul etajului 1”, transmite CNI.

santier sala polivalenta constanta foto FB sala polivalenta constanta

Şantierul Sălii Polivalente (feb. 2022) sursa foto: FB/Sala Polivalentă Constanţa

Cum va arăta Sala Polivalentă

Sala Polivalentă din Constanţa va avea trei niveluri, cu un total de 18.500 mp şi o capacitate de 5.000 de locuri. Din punct de vedere funcţional, clădirea va cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncţional, dimensionată pentru terenuri de handbal, baschet şi volei, cu zonă de protecţie specifică fiecărui sport. De asemenea, noua sală va fi prevăzută şi cu o zonă cu gradene, care va asigura locurile pentru public, spectatori VIP şi reprezentanţi ai presei, precum şi locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, conform regulamentelor federaţiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spaţii pentru sportivi, spaţii destinate securităţii şi organizatorilor de evenimente, zone administrative, de depozitare şi tehnice, precum şi spaţii operaţionale, în vederea asigurării unei funcţionări eficiente, în conformitate cu standardele şi normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, sala polivalentă va fi prevăzută şi cu spaţii pentru dotări secundare de tip comercial, precum cafenele, magazine cu caracter sportiv şi cu zone special amenajate pentru transmisiuni sportive.

Vă recomandăm şi: 

Cele mai periculoase locuri de scăldat pe litoralul românesc. Aici lumea spune că marea „cere un om”

Hamsia prăjită, gustul vacanţei pe litoral. Cum sunt păcăliţi turiştii la mare

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite