Cât costă acum ciorba și hamsiile pe litoral

0
Publicat:

Prețurile din restaurante și autoserviri rămân aproape identice cu cele din vara trecută, când mulți turiști reclamau deja tarife ridicate, în contextul în care proprietarii încearcă să evite scumpirile din cauză că tot mai mulți români renunță la litoralul autohton în favoarea altor țări.

Prețurile de pe litoral au rămas aproape neschimbate față de anul trecut FOTO Tripadvisor
Prețurile de pe litoral au rămas aproape neschimbate față de anul trecut FOTO Tripadvisor

În restaurantele și autoservirile de pe litoral s-au înregistrat creșteri minore, de 1-2 lei, la unele dintre cele mai simple feluri de mâncare, potrivit Observator.

Ciorba este acum 25 de lei, față de 23 anul trecut. Hamsiile și chiftelele costă 20 de lei, în loc de 18-19 lei.

„Maxim cu un leu, doi pentru anumite produse cum ar fi: ardei umpluți, la câteva preparate de pește pane sau prăjit”, spune Daniel Bocăneală, managerul unei autoserviri.

Totalul de pe bon depinde, ca de obicei, de cât comandă fiecare. Prețurile băuturilor au rămas neschimbate: cafeaua costă 12 lei, limonada 25 de lei, iar o halbă de bere, 16 lei.

Cocktailurile au aceleași prețuri ca în vara trecută, indiferent de culoare sau combinație.

„Am încercat să ținem prețurile ca anul trecut. Cel mai probabil vor rămâne aceleași pe toată perioada verii”, declară Ramona Butaru, managerul unui beach bar.

Unii turiști apreciază situația: „Prețurile sunt accesibile. Băutura e ieftină.”

Alții se bucură mai ales de atmosferă: „Temperatura e faină, apa e un pic mai rece, dar e frumos că nu e lume multă. Ne relaxăm.”

Până la finalul lunii, tarifele de cazare rămân și ele stabile. În nordul stațiunii Mamaia, o cameră dublă cu mic dejun inclus costă, în medie, 300 de lei pe noapte.

Constanţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite