Carantină la Spitalul Judeţean Constanţa. Accesul vizitatorilor, interzis în mai multe secţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Constanţa
Spitalul Judeţean Constanţa

Conducerea spitalului a luat această decizie ca urmare a numărului crescut de viroze şi infecţii respiratorii. Măsura a intrat în vigoare vineri, 31 ianuarie.

„Ca urmare a numărului crescut de viroze şi infecţii respiratorii, începând cu data de 31.01.2020 este interzis accesul vizitatorilor în secţiile cu risc: ATI/STI adulţi şi copii, Oncologie, Neonatologie, Pediatrie, Obstetrică Ginecologie 2 (et.7), Cardiologie, Medicină Internă 1, Medicină Internă 2 şi Nefrologie”, se arată într-un comunicat remis de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.

În celelalte secţii, accesul la vizită rămâne limitat. Astfel, are acces un singur vizitator/pacient. Durata vizitei este de maximum 10 minute.

„Vizitatorii sunt obligaţi să se echipeze corespunzător cu halat, mască şi totoşi de unică folosinţă. Echipamentul este pus la dispoziţie gratuit de către conducerea SCJU şi se regăseşte la intrarea în fiecare secţie.

Persoanele cu viroze/infecţii respiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienţilor”, mai spun medicii.

De asemenea, accesul copiilor la vizite nu este recomandat;

Respectarea măsurilor de igienă, spălarea şi dezinfectarea mâinilor cu soluţii hidroalcoolice sunt obligatorii atât pentru pacienţi şi vizitatori, cât şi pentru personalul medical.

Pe aceeaşi temă:

Individ periculos, imobilizat de agenţii de pază în Spitalul de Urgenţă Constanţa. Avea la el arme albe

Directorul medical al unui Spital Judeţean, condamnat cu suspendare pentru luare de mită

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite