Cadoul zilei pentru iubitorii Constanţei. Cinci albume gratuite, oferite de agenţia de marketing cultural Groove Hour

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Albumele monumentelor istorice din Constanţa, oferite gratuit FOTO Groove Hour
Albumele monumentelor istorice din Constanţa, oferite gratuit FOTO Groove Hour

O agenţie de marketing cultural din Constanţa oferă iubitorilor oraşului un cadou extraordinar. Astăzi, joi, 18 aprilie, când este serbată Ziua Mondială a Monumentelor, Groove Hour publică online colecţia de albume a agenţiei, cu posibilitatea de a fi descărcate gratuit de pe internet. „Este darul nostru pentru cei interesaţi în redescoperirea monumentelor din oraşul Constanţa“, declară Dragoş Paiu, reprezentantul agenţiei.

Ziua de 18 aprilie a fost convenită în 1983, de Internaţional Council on Monuments and Sites (ICOMOS) şi UNESCO, pentru a marca Ziua Mondială a Monumentelor şi Siturilor în scopul stimulării interesului publicului pentru protejarea patrimoniului arhitectural.

În Ziua Mondială a Monumentelor, agenţia de marketing cultural Groove Hour te cheamă să redescoperi valorile de patrimoniu din oraşul Constanţa, descărcând gratuit de pe internet cinci albume ale monumentelor de la malul mării.

Cea mai importantă lucrare din colecţia agenţiei este albumul fotografic „Monumentele Muncipiului Constanţa“, o lucrare ce inventariază toate monumentele de arhitectură şi artă urbană din Municipiul Constanţa şi Staţiunea Mamaia. Curioşii dornici să cerceteze istoria oraşului au la dispoziţie posibilitatea de a descărca albumul omagial „Moscheea Regală Carol I“, un album aniversar, ce cuprinde de la imagini şi documente de arhivă, până la fotografii actuale de o frumuseţe impresionantă.

Albumul „Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel Constanţa“ cuprinde imagini actuale, imagini de epocă şi documente constitutive. Textul este realizat de Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanţa şi Virgil Coman, director al Direcţiei Judeţene Constanţa a Arhivelor Naţionale.

„Dobrogea între medieval şi modern“, un alt album ce reuneşte o serie de documente, parte dintre acestea inedite, adevărate mărturii ale trecutului din epoca medievală şi modernă a istoriei românilor, respectiv din perioada 1406-1918. Albumul, instrument ştiinţific şi într-o lucrare de popularizare a izvoarelor documentare ce aparţin Patrimoniului Arhivistic Naţional, te ghidează într-o mai bună cunoaştere a istoriei spaţiului dobrogean. Fotografiile sunt realizate de către fotograful constănţean Mircea Stoian.

Evoluţia şi dezvoltarea oraşului Constanţa sub influenţa infrastructurii de transport public este surprinsă în ultimul albumul, „Ferestre în timp – Istoria transportului public din oraşul Constanţa“. Albumul surprinde evoluţia transportului în comun de la boemul tramcar până la modernul autobuz diesel sau electric.

Cine este Groove Hour

Groove Hour este o agenţie de comunicare şi marketing cultural, înfiinţată în 2005 la Constanţa, care a abordat constant şi crescător activităţi locale şi naţionale de marketing, promovare, campanii de conştientizare şi proiecte proprii, iar în anul 2010 s-a extins ca activitate prin servicii de consultanţă pentru afaceri şi management.

Compania derulează proiecte culturale atât în nume propriu cât şi în parteneriat cu actori locali. În portofoliul de proiecte culturale se găsesc proiecte de evenimente, Festivalul Antic Tomis, ediţia 2012 şi 2013, de cooperare transfrontalieră România – Bulgaria pentru muzee de istorie şi muzee de artă.

De asemenea, compania asigura servicii de marketing cultural pentru Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski Constanta.

Activitatea ne-centrată pe cultură este divizată în activitate dedicată promovării turismului intern, prin proiectul la nivel naţional i-Tour, şi pe consultanţă în project management – cu o echipă care deţine peste 18 ani de experienţă şi un portofoliu de peste 60 de proiecte elaborate şi implementate.

Pentru a descărca albumele daţi click pe titlul acestora:

Monumentele Muncipiului Constanta

Moscheea Regala Carol I

Catedrala Sf. Apostoli Petru si Pavel Constanta

Dobrogea intre medieval si modern

Ferestre in timp – Istoria transportului public din orasul Constanta

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite