Băuturi alcoolice contrafăcute şi ţigări netimbrate, descoperite de poliţişti în timpul unor percheziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: IPJ Constanţa
FOTO: IPJ Constanţa

Atât ţigările de contrabandă, cât şi băuturile alcoolice contrafăcute erau preluate de administratorul unei societăţi comerciale în vederea punerii lor în vânzare.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi - Secţia Regională Constanţa au efectuat, vineri, 8 martie, 6 percheziţii, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări, în urma unei acţiuni de depistare în flagrant delict.

Totul a plecat de la prinderea în flagrant delict a unui bărbat, de 55 de ani, care comercializa 20.000 de ţigarete, fără timbre româneşti de accizare, unui alt bărbat, administrator al unei societăţi comerciale din oraşul Năvodari, judeţul Constanţa.

„În continuarea cercetărilor, poliţiştii au efectuat 6 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Constanţa şi Vrancea, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, mai multe bunuri, printre care peste 115.000 de ţigarete de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicate timbre de accizare româneşti”, transmite IPJ Constanţa.

De asemenea, poliţiştii au descoperit, la domiciliul unui bărbat, de 50 de ani, din judeţul Vrancea, aproximativ 12.000 de litri de băuturi alcoolice, susceptibile a fi contrafăcute,  bani, două autovehicule de transport marfă, precum şi mai multe recipiente goale, folosite la activitatea infracţională.

Din cercetări a reieşit că băuturile alcoolice descoperite în urma percheziţiei din Vrancea ar fi fost comercializate, de către o societate comercială cu sediul în oraşul Năvodari, judeţul Constanţa.

Toate cele peste 135.000 de ţigarete au fost ridicate, în vederea confiscării, iar cantitatea de băuturi alcoolice a fost indisponibilizată.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 115.000 de lei.

„În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, faţă de 3 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, cât şi pentru comiterea de infracţiuni la regimul Codului fiscal. Cei 3 bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile”, mai spun poliţiştii.

Pe aceeaşi temă:

Maşină de poliţie lovită de un autobuz al Regiei de Transport. Un poliţist a fost accidentat

Elevă de 13 ani, agresată de o colegă. Fata a ajuns la spital

Tentativă de sinucidere. Motivul care l-a determinat pe un bărbat să se arunce sub tren


 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite