Bătaie între elevele unui colegiu de elită din Constanța. Una dintre fete a ajuns la spital

0
Publicat:

Două eleve ale Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din municipiul Constanța s-au luat la bătaie în timpul orelor. Una dintre ele este elevă în clasa a XI-a, iar cealaltă este în clasa a XII-a.

Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța FOTO: FB/Colegiul Mircea
Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța FOTO: FB/Colegiul Mircea

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a anunţat că poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa – Secţia 3 au fost sesizaţi, marţi, 11 octombrie, prin apel la numărul 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în incinta unei unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa, fiica sa a fost agresată fizic de o altă fată.

Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că, pe fondul unui conflict mai vechi, o minoră de 16 ani ar fi agresat-o fizic pe o altă minoră, de 17 ani. Tânăra de 17 ani a fost transportată la spital, acuzând dureri de cap”, transmite IPJ Constanţa.

Poliţiştii au întocmit în această cauză un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe.

De asemenea, IPJ Constanţa a precizat că în acest caz a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Și Inspectoratul Școlar a fost sesizat

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța anunță că a fost informat cu privire la existența unui incident desfășurat în curtea Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, incident în care au fost implicate două eleve de clasa a XI-a și, respectiv, a XII-a.

„Inspectorul școlar general Sorin Mihai s-a prezentat în unitatea de învățământ imediat ce a fost informat, constatând că managerii școlari au demarat procedura de acțiune specifică acestei situații: convocarea de urgență a membrilor Comisiei pentru prevenirea şi eliminarea violenţei, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității, asigurarea prezenței consilierului școlar, precum și a reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Constanța (care la momentul respectiv se aflau în unitatea de învățământ)”, anunță ISJ.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a solicitat Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța finalizarea cercetării incidentului, cu aplicarea măsurilor ce se impun, conform prevederilor legale în vigoare.

În paralel, inspectorii de sector sunt prezenți la instituția școlară în vederea analizării modului de gestionare a incidentului respectiv și în vederea demarării anchetei care se impune.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite