Bărbatul care a tăiat coarda unui alpinist utilitar căţărat pe blocul său a primit 4 ani de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Stoian locuieşte la etajul 3 şi s-a enervat că alpinistul Gligore Ilea trecea prin faţa ferestrei şi se sprijinea de peretele lui. Ilea a căzut de la 12 metri.

Costel Stoian (60 ani) din Constanţa a fost condamnat la finele săptămânii de Tribunalul Constanţa. El a fost găsit vinovat de tentativă de omor calificat, pentru tăierea coardei alpinistului Gligore Ilea (33 ani).

În octombrie 2011, Ilea efectua lucrări de izolare a unor apartamente de la etajele superioare ale blocului IS3, cu 7 niveluri, de pe strada Dezrobirii din Constanţa.

Costel Stoian locuieşte la etajul 3 şi s-a enervat că alpinistul trecea prin faţa ferestrei şi se sprijinea de peretele lui. După ce l-a ameninţat că îi taie coarda, el a trecut la fapte. Cu un cuţit a secţionat alpinistului coarda de susţinere, iar acesta a căzut în gol de la 12 metri.

Gligore Ilea a supravieţuit ca prin miracol, deşi a avut nenumărate leziuni.

Costel Stoian a fost judecat în stare de libertate. El a încercat să scape de acuzaţia de tentativă de omor calificat, dar instanţa i-a respins cererea. El a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei.

Termenul de încercare este de 6 ani, timp în care Stoian nu are voie să încalce legea. El trebuie să-i plătească lui Grigore Ilea despăgubiri materiale de 3.500 lei şi daune morale de 40.000 lei. Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde victima a fost internată, trebuie să-i plătească suma de 1.285 lei pentru cheltuielile de spitalizare.

El mai trebuie să achite 1.500 lei onorariul avocatului victimei şi 3.750 lei cheltuieli judiciare în folosul statului.

Magistraţii au pus sechestru pe cota parte din apartamentul lui Stoian.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite