FOTO EXCLUSIV El a tăiat frânghia alpinistului utilitar!
0Costel Stoian (58 de ani) a fost audiat luni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, fiind acuzat de tentativă de omor. Bărbatul al cărui gest a şocat opinia publică după ce a fost la un pas de a-l ucide pe Gligore Ilea (31 de ani) a sosit la Parchet în jurul orei 15.30, însoţit de soţia sa şi de avocat.
Costel Stoian este învinuit de tentativă de omor după ce sâmbătă după - amiază a tăiat frânghia alipinistului Ilea, supărat că acesta îl deranja că îi trecea prin faţa geamului când îşi făcea treaba. Ilea a căzut în gol de la etajul trei, de la 12 metri înălţime, supravieţuind ca prin minune.
Alpinistul utilitar lucra la izolaţia ultimului apartament din blocul de şapte nivele de pe strada Dezrobirii din Constanța.
Click pe poze pentru a vedea imagini cu victima pe patul de spital!
Stoian a refuzat să îşi explice în vreun fel gestul . „Nu am nimic să vă declar. Vă rog să mă lăsaţi în pace“, a spus el înainte de a intra în biroul procurorului unde urma să fie audiat.
Stoian este învinuit de tentativă de omor însă este cercetat în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea.
„Şi aceasta este o măsură privativă de libertate şi nu a fost propus spre arestare din cauză că nu şi-a premeditat fapta“, a declarat procurorul de caz Matei Dragomir.
Click pe poze pentru a vedea imagini de la blocul de unde s-a prăbuşit alpinistul!
Stoian a fost audiat pentru ultima dată la Constanţa. Luni, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a dispus preluarea de către anchetatorii din Bucureşti a cazului alpinistului Gligore Ilea, căruia i-a fost tăiată coarda de susţinere în timp făcea lucrări de izolare termică la un bloc.
Decizia a fost luată, au arătat anchetatorii, din cauza mediatizării intensive a cazului.
Alpinistul trebuia să poarte cască
Reprezentanţii Inspecţiei Muncii spun că alpinistul utilitar Gligore Ilea care era să moară după ce un locatar i-a tăiat frânghia de susţinere trebuia să poarte cască de protecţie, dar şi o coardă de siguranţă.
„Din păcate, nu avem o legislaţie la nivel naţional privind regulile de protecţie a muncii, aşa cum aveam până în 2006. Acum, avem legi care cuprind cerinţe minimale de protecţie a muncii în activitatea economică. Astfel, un echipament de muncă se alege în funcţie de riscurile existente la locul de muncă. Agentul economic trebuie să facă o evaluare a riscurilor existente“, a declarat Marian Becheanu inspector-şef adjunct în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa.
Conform Legii 319/ 2006, „angajatorul are obligaţia să ia măsurile necesare pentru asigurarea securităţii şi protecţiei sănătăţii lucrătorilor, prevenirea riscurilor profesionale“, aşa cum se specifică la art. 7 al legii.
Marian Becheanu spune că Inspecţia Muncii a efectuat mai multe controale la agenţii economici care au ca obiect de activitate izolaţiile exterioare şi s-au aplicat mai multe amenzi pentru neregulile descoperite.
Citiţi ce spun specialiştii despre incidentul de duminică în de astăzi !