Baie în mare de Ziua Națională a României: cine este temerarul care și-a sărbătorit patria într-un mod inedit VIDEO

0
Publicat:

Salim Ferudin, un tânăr de etnie turcă din Constanța a celebrat Ziua Națională a României altfel decât alți români: a dus tricolorul în valuri și de acolo a transmis un mesaj emoționant pentru țara sa. 

Baie în mare cu tricolorul Romăniei sursa foto Antonia Ispas
Baie în mare cu tricolorul Romăniei sursa foto Antonia Ispas

Tânărul a ajuns pe plajă la ora amiezii, după terminarea paradei oficiale de Ziua Națională a României. La o temperatura de 9 grade Celsius în aer și 8 grade Celsius în apă, și-a adus omagiul pentru această zi de sărbătoare cum a știut el mai bine: cu o baie în mare.

Baie în mare cu tricolorul Romăniei sursa video Antonia Ispas

Salim a desenat o inimă pe nisip pentru patria sa, s-a dezbrăcat în șort, a luat tricolorul și l-a fluturat deasupra valurilor. 

La mulți ani România, la mulți ani români! România, te iubim!”, a strigat tânărul de etnie turcă în aplauzele celor care îl priveau de pe mal. 

Baie în mare cu tricolorul Romăniei sursa video Antonia Ispas

„Apa este destul de caldă pentru mine, e chiar revigorant. Fac acest gest, în semn de cinstire, la fiecare zi importantă, cum ar fi Ziua Națională sau Ziua Marii Uniri, de cinci ani deja. Indiferent de vreme, am adus acest omagiu și la temperaturi cu minus. Încerc să fac o tradiție din asta”, spune Salim.

Pentru el, marea este un stil de viață: își iubește țara și mai ales Dobrogea unde atâtea minorități trăiesc în armonie, fiind un model de multiculturalitate, spune tânărul de etnie turcă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite