Ciucă: „Iubirea de ţară stă în inimă şi în faptă”. Ce mesaje au transmis alți lideri PNL

0
Publicat:

Preşedintele Senatului şi al PNL, Nicolae Ciucă, afirmă, de Ziua Naţională a României, că „iubirea de ţară stă în inimă şi în faptă”, iar toți cetățenii sunt datori să vegheze la destinul ţării, chiar dacă trăim vremuri tulburi.

Nicolae Ciucă și un grup de copii în fața Parlamentului FOTO Facebook N.Ciucă
Nicolae Ciucă și un grup de copii în fața Parlamentului FOTO Facebook N.Ciucă

Iubirea de ţară stă în inimă şi în faptă. Suntem datori să veghem destinul acestei ţări, oricât de tulburi ar fi vremurile pe care le trăim. Pentru copiii noştri, pentru frumuseţea şi bogăţia pământului românesc, pentru tradiţiile şi fibra noastră culturală. Pentru viitor şi pentru că România e «acasă». La mulţi ani, români!”, a scris, vineri, pe Facebook, Nicolae Ciucă. Liderul PNL a postat şi o fotografie în care apare alături de mai mulţi tineri, cu un drapel tricolor de mari dimensiuni.

Visul României Mari rămâne pentru noi o lecție despre perseverență, curaj și, mai presus de toate, unitate. Să ne amintim cu toții de lucrurile care ne aduc împreună, de visurile comune, de tradițiile pe care le iubim, de valorile care ne ghidează ca români.Vă îndemn să fim mândri azi, mândri de tot progresul și de toate obstacolele pe care am reușit să le trecem împreună”, a scris, la rândul său, Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL.

Azi România este o țară de care făuritorii Marii Uniri, Regele Ferdinand și Regina Maria, ar fi mândri: o țară puternică, un membru important al Uniunii Europene și al NATO, un lider al regiunii noastre, un veritabil model pentru alte state. Nu trebuie să uităm de unde am plecat și cât de departe am ajuns. Fiecare dintre noi a construit România de azi și tot de noi ține ca România de mâine să fie cea pe care ne-o dorim cu toții”, completează reprezentantul PNL.

„Suntem cei mai credincioși, mai inimoși și mai iertători”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a venit cu un mesaj în care a vorbit despre calitățile românilor.

Chiar avem cea mai frumoasă țară din lume. Chiar suntem cei mai credincioși, mai inimoși și mai iertători. Și chiar dacă ne tremură, uneori, inima, avem puterea de a ne zâmbi și a ne îmbrățișa, trecând peste orice nălucă ne-a tulburat. Aparenta slăbiciune este de fapt esența unei credințe care atrage miracole. Plângem și ne curățăm sufletul, pentru a o lua de la capăt, cu și mai multă credință. Așa suntem și nu ne ascundem. Nu pretindem, ci suntem autentici. Cu bunele și relele noastre, pe care numai bunul Dumnezeu le poate cântări”, a afirmat Rareș Bogdan.

„Atâta timp cât suntem îndrăgostiți de România, putem ține piept celor care sugerează că nu suntem în stare de mare lucru pe lumea asta. Și au fost mulți, căci de-a lungul istoriei, România a fost o miză geostrategică. Dar blândețea românului i-a dat mereu puterea de a cântări veacurile și de a găsi soluții. Așa va fi mereu. România este mama noastră, iubita noastră, copiii și bunicii, zâmbetul îngăduitor al tatălui și amintirea pe care nimic nu o poate șterge”, a completat liderul liberal. 

Ne apropiem de finalul unui an dificil, în care războiul de la granițele noastre a continuat, iar România nu a fost ferită de efectele sale. Criza energetică globală și creșterea prețurilor ne-au provocat numeroase probleme, dar începem să vedem semnele revenirii. Avem acces la fonduri europene consistente. Dacă vom da dovadă de profesionalism și solidaritate, România poate depăși aceste crize combinate și își poate regăsi măreția obținută prin Marea Unire din 1918”, a scris, la rândul său, Dan Motreanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite