Au murit în Dunăre pentru c-au vrut să salveze copii de la înec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionica Alexandra Carol
Ionica Alexandra Carol

Picnicul de duminică al unui grup de prieteni din Medgidia s-a sfârșit tragic. Doi dintre ei și-au pierdut viața înecați în Dunăre.

Gheorghe Sion (45 de ani) și Ionica Alexandra Carol (24 de ani) făceau parte dintr-un grup de 12 persoane din Medgidia care s-au hotărât duminică să meargă la un picnic.

Locul ales a fost la Dunăre, la o distanță de 40 de kilometri de Medgidia, pe insula științifică din dreptul satului Capidava din comuna Topalu.

Insula se află la Kilometrul 281 al fluviului, lângă malul drept, acolo unde s-a întâmplat tragedia. În jurul orei 18, când soarele era încă arzător, grupul a intrat în apă să mai facă o baie. Printre cei care au vrut să se mai bălăcească o dată în Dunăre se aflau și cei doi, Gheorghe și Ionica.

Martorii spun că doi dintre copiii din grup s-au aventurat la apă adâncă și au fost în pericol să se înece, iar Gheorghe și Ionica le-au sărit în ajutor. Curenții fluviali au fost însă atât de puternici, încât tocmai salvatorii au fost înghițiți de ape.

Poliția Transporturi și scafandrii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au reușit recuperarea cadavrului lui Gheorghe Sion după trei ore de căutări, când aproape se întunecase, iar operațiunea trebuia întreruptă.

Ionica Alexandra Carol a fost găsită abia luni la prânz, iar corpul neînsuflețit al fetei a fost identificat de tatăl său.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite