Au anulat „Ziua Comunei“ şi au cumpărat tablete pentru toţi copiii. Soluţia găsită de o primărie pentru cursurile online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală a decis ca toţi elevii şi preşcolarii comunei să primească o tabletă nouă şi posibilitatea de a se conecta la internet.

„Odată cu întreruperea cursurilor si apoi cu declararea stării de urgenţă în România, educaţia a fost unul dintre cele mai afectate domenii. Recomandările ministerului educaţiei şi ale inspectoratelor şcolare au fost de muta educaţia în online, în mediul virtual”, spune primarul comunei constănţene Peştera, Marius Liviu Petre.

Administraţia locală a decis să anuleze evenimentul „Ziua Comunei”, dar şi cel dedicat copiilor de 1 iunie, iar cu banii (aproximativ 350.000 de lei) a cumpărat 434 de tablete pentru elevi şi profesori. Dispozitivele, dotate cu SIM care oferă conexiunea la internet, vor fi distribuite la domiciliile elevilor până luni, 13 aprilie.

Tabletele rămân elevilor în baza unui proces verbal în care se specifică faptul că acestea se folosesc în scopuri educaţionale şi sunt la dispoziţia lor atâta timp cât sunt elevi ai Şcolii Gimnaziale din Peştera.

„Era singura soluţie pe care o puteam găsi în acest moment. Am cumpărat tuturor elevilor încercând să preîntâmpinăm două probleme majore: poate erau copii care aveau în familie o tabletă, dar erau mai mulţi copii în acea familie şi nu o puteau accesa în acelaşi timp şi, în al doilea rând, am încercat să eliminăm orice incompatibilitate între dispozitive”, mai spune primarul.

Dintre cei 402 elevi şi preşcolari, doar 20% aveau la dispoziţie o tabletă, un laptop sau un telefon inteligent, cu conexiune la internet. De aceea, conducerea Şcolii Gimnaziale a cerut ajutorul administraţiei locale pentru a putea continua în online procesul de învăţământ.

„Întreruperea cursurilor pe o perioadă ce nu poate fi estimată a reprezentat o provocare pentru toţi cei implicaţi în comunitatea educaţionala”, mai spune Marius Liviu Petre.

Pe aceeaşi temă:

Comuna din România care are o aplicaţie pentru telefonul mobil făcută de un tânăr din sat. „Este darul meu pentru comunitate“

Nenorocită de un şef de post băut, pasată între anchetatori şi instituţii: „Sunt mutilată pe viaţă, mai ies din casă doar când merg la medic“




 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite