Asistentă medicală acuzată de delapidare, după ce ar fi sustras și vândut medicamente și instrumente medicale

0
Publicat:

 Încă un scandal în sistemul medical românesc: o asistentă de la Spitalul Mangalia este cercetată pentru vânzarea ilegală a unor cantități importante de medicamente și instrumente medicale.

O asistentă medicală
Asistenta medicală vindea medicamente și instrumente medicale. Foto: Arhivă Adevărul

O asistentă medicală a încălcat în mod flagrant încrederea pacienților și a colegilor, sustrăgând și vânzând medicamente și instrumente medicale din spital, punând astfel în pericol sănătatea celor aflați în nevoie.

Între ianuarie 2020 și septembrie 2023, o asistentă medicală de la Spitalul Mangalia ar fi pus la cale un sistem bine pus la punct pentru a sustrage medicamente și instrumente medicale din stocurile unității, pe care le-ar fi vândut ulterior pe piața neagră, obținând astfel profituri ilegale.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară într-un dosar care vizează acuzații grave de delapidare. Reprezentanţii IPJ Constanţa au declarat: ”Din cercetările efectuate a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada ianuarie 2020 - septembrie 2023, o femeie de 39 de ani, angajată în cadrul unei unităţi medicale, din judeţul Constanţa, şi-ar fi însuşit, din gestiunea unităţii, medicamente şi instrumente medicale, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat, cauzând astfel un prejudiciu unităţii spitaliceşti”.

În urma perchezițiilor, anchetatorii au pus sechestru pe o serie de documente, un laptop și un telefon mobil, care ar putea conține dovezi importante privind activitatea infracțională.

În calitatea sa de asistentă medicală la Spitalul Mangalia, femeia ar fi avut acces facil la medicamente și instrumente medicale, pe care le-ar fi sustras și vândut în mod repetat. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite