Aproape 250 de clădiri şi terenuri vor fi supraimpozitate cu până la 500%, în sudul litoralului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiuni în sudul litoralului foto: primăria Mangalia
Staţiuni în sudul litoralului foto: primăria Mangalia

Autorităţile speră ca prin supraimpozitarea unor terenuri şi clădiri să-i determine pe proprietari să aibă grijă de bunurile lor, iar turiştii să vină în număr şi mai mare în sudul litoralului.

Consiliul Local al municipiului Mangalia va decide luni, 20 decembrie, supraimpozitarea cu până la 500% a aproape 250 de terenuri şi clădiri neîngrijite situate în oraşul Mangalia şi cele saşe staţiuni componente (Olimp, Neptun, Venus, Saturn, Jupiter, Cap Aurora).

Majorarea impozitului pentru această categorie de active se stabileşte de către echipe mixte de la mai multe departamente din cadrul municipalităţii. Astfel, pentru supraimpozitarea pe anul în curs, cu aplicabilitate în 2022, echipele Primăriei s-au deplasat în teren pentru evaluări şi constatări, încă din primăvarea acestui an.

Tuturor proprietarilor de terenuri şi clădiri în paragină li s-au trimis somaţii prealabile, cu termen de graţie 6 luni pentru clădiri, respectiv 30 de zile pentru terenurile neîngrijite. După expirarea acestor termene, angajaţii Primăriei Mangalia au făcut noi evaluări, iar pentru cei care nu au reuşit să respecte prevederile legale, s-a procedat la supraimpozitare.

Reprezentanţii autorităţii publice locale susţin că, anul următor, se vor face noi evaluări, în urma cărora se va elimina supraimpozitarea pentru clădirile şi terenurile ale căror proprietari au intrat în legalitate.

„Una dintre principalele preocupări ale administraţiei locale o reprezintă clădirile şi terenurile aflate în paragină, întrucât afectează grav imaginea staţiunilor din sudul litoralului. Până acum câţiva ani, nu am avut pârghiile necesare să facem ceva în acest sens. În prezent, am reuşit să gestionăm acest aspect şi datorită faptului că cei mai mulţi proprietari de hoteluri, restaurante şi terenuri au înţeles să-şi îngrijească şi chiar să-şi modernizeze activele, astfel încât numărul turiştilor a crescut considerabil”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Vă recomandăm şi: 

Câteva familii sinistrate în incendiul devastator de la Constanţa s-au mutat în locuinţele oferite de Primărie. Copiii care au dat foc aruncă vina unul pe altul

Călin Hanţiu, maestrul baletului din Constanţa, a murit. A fost prim-solistul faimoasei trupe a lui Oleg Danovski în perioada de glorie

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite