Americanii, fascinaţi de plaja de la Midia GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Desantul maritim executat ieri la Capu Midia s-a lăsat cu impresii puternice. „E o încântare aici! Aveţi plaje atât de frumoase!“, au exclamat militarii americanii. Frumuseţea naturală a fost arma secretă a câmpului de bătălie de lângă Năvodari.

Exerciţiul de ieri, de la baza militară de la Capul Midia, a avut o durată de 90 de minute şi a început cu debarcarea vehiculelor de luptă amfibii de la bordul navei de asalt Whidbey Island. Cei 160 de infanterişti marini, dintre care 36 români, s-au grupat în trei puncte - Alpha, Bravo şi Charlie. Opt piloţi români au survolat zona din elicoptere PUMA. Primul val de desant a ajuns pe plajă, la punctul Alpha. Vehiculele amfibii s-au deplasat către punctul Bravo, unde a avut loc debarcarea. A urmat asaltul asupra clădirii din punctul Charlie.

Click aici pentru galerie foto

image

Nava USS Whitbey Island a pregătit această acţiune timp de cinci zile, în cadrul exerciţiului de debarcare româno-american Summer Storm 2011. Scopul acţiunii a fost consolidarea parteneriatului cu Forţele Navale Române în zona Mării Negre.

„A fost incredibil!“

Una dintre fetele aflate la bordul navei, Katie Cerezo, ne-a împărtăşit impresiile sale despre activitatea în Marea Neagră: „E o încântare să faci aici exerciţii, sunt plaje atât de frumoase! De obicei e numai nisip in zonele în care avem astfel de acţiuni“.

Katie ne-a povestit că a vizitat România în februarie, deoarece şi-a dorit foarte mult să vadă mănăstirile din Bucovina. A trecut şi prin Sighişoara, despre care spune că e „cel mai fermecător oraş“.

Citeşte în de astăzi impresiile militarilor americani.

Ştampilă Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite