Alianţa pentru Restaurarea Monarhiei: „Regina Ana va rămâne în panteonul monarhiei româneşti drept cea mai longevivă consoartă de monarh“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei a transmis un mesaj oficial la moartea Reginei Ana. Monarhiştii remarcă loialitatea celei care a stat alături de Regele Mihai, fiind cea mai longevivă consoartă de monarh din istoria naţională.

Mesajul adresat de Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei onorează memoria Reginei Ana.

„Am aflat cu profundă tristeţe că, de astăzi, Majestatea Sa Regina Ana a României nu se mai află printre noi.
Regina noastră va rămâne în Panteonul monarhiei româneşti, alături de Regina Elisabeta, Regina Maria şi Regina Elena, drept cea mai longevivă consoartă de monarh din istoria naţională de până acum.

Ne rugăm bunului Dumnezeu să-l aibă în paza Sa pe Majestatea Sa Regele Mihai I al României şi să dea putere Alteţei Sale Regale Principesei Moştenitoare Margareta şi întregii Familii Regale pentru a-i onora moştenirea.

Cătălin Mihai

Preşedintele Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei
1 august 2016“

Regina Ana a murit. Unde şi când va avea loc înmormântarea

Într-o primă declaraţie dată pentru „Adevărul“, Cătălin Mihai, liderul Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, s-a declarat profund întristat de moartea Reginei Ana. „Simţim un mare regret, chiar dacă vârsta sa era foarte înaintată, ne doream ca Majestăţile sale să rămână cu noi cât mai mult timp. Majestatea sa Ana ne-a părăsit şi a plecat în lumea celor drepţi. Transmitem condoleanţe familiei îndoliate!“.

Preşedintele monarhiştilor din România a ţinut permanent legătura cu familia regală. „Ultima dată m-am întâlnit cu Majestatea sa Regele Mihai şi cu Majestatea sa Regina Ana în 1993. Dar cu Alteţa sa Principesa Margareta şi Alteţa sa Principele Radu m-am întâlnit cluna trecută. Este o pierdere grea pentru noi“, a mai spus Cătălin Mihai.

Regina Ana a încetat din viaţă la vârsta de 92 ani, în spitalul din Morges din Elveţia, în ziua de 1 august 2016. Înmormântarea va avea loc la 13 august, după cum a declarat avocatul Casei Regale a României. Regina Ana va fi îngropată la Mănăstirea Curtea de Argeş.

„Era modestia întruchipată, merita o viaţă mai bună“

George Varsami este directorul Muzeului Portului Constanţa, ridicat pe locul Cuibului Reginei Elisabeta. Monarhist convins, Varsami a alcătuit o arhivă cu publicaţii şi imagini despre istoria familiei regale şi despre vizitele acesteia la Constanţa. Ultima a avut loc în 1998, când Regele Mihai şi Regina Ana au venit la micul Muzeu al Portului Constanţa.

„Majestatea sa Regele MIhai spunea că nu mai seamănă deloc cu pavilionul pe care el îl ştia, Cuibul Reginei. Regina Ana se uita nedumerită la el, ea nu fusese deloc la Cuibul Reginei, nici înainte, nici atunci, după Revoluţie. Ea ne-a adresat mulţumiri. Era modestia întruchipată, dar a avut o viaţă rătăcitoare, mai mult decât ar fi meritat. A fost o mamă deosebită, ar fi fost o regină deosebită. A stat alături de Maiestatea sa şi de monarhie în momentele cele mai grele

Pe aceeaşi temă:

A murit Regina Ana. La 92 de ani, Regina s-a stins din viaţă la un spital din Elveţia FOTO VIDEO

Moartea Reginei Ana îndoliază regaliştii: „Era modestia întruchipată. A stat alături de Regele Mihai în momentele cele mai grele“

SERIAL 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. Episodul 1: „Trăiască războiul, trăiască România!“


 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite