„Adulterul“ lui Adrian Cioroianu, dezvăluit la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Cioroianu FOTO Arhivă Adevărul
Adrian Cioroianu FOTO Arhivă Adevărul

Fostul ministru de Externe al României, actualmente decan al Facultăţii de Istorie de la Universitatea Bucureşti, vine la Constanţa pentru un eveniment editorial complex. Adrian Cioroianu îşi lansează două volume, prilej pentru a genera o dezbatere pentru suflet şi minte moderată de Claudiu Alexandru Vitanos.

Evenimentul editorial este găzduit de Facultatea de Teologie a Universităţii Ovidius din Constanţa, în ziua de joi, 16 mai, de la ora 17.00.

Adrian Cioroianu îşi va lansa două volume la Constanţa.

În Sala Senatului, din Campusul Universitar, de pe aleea Universităţii nr. 1, Epoca de aur a incertitudinii“ va fi prezentată de reputaţii istorici Florin Anghel – prorector al Universităţii Ovidius din Constanţa, Valentin Ciorbea, Gheorghe Dumitraşcu.

Pe înserat, într-o atmosferă „fără cravată“, volumul „Adulter cu smochine şi pescăruşi“ va fi lansat de Cristina Tamaş, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România - filiala Dobrogea.

La eveniment va fi recomandat şi portofoliul masterandului Alexandru Stan - „Pelerin la Muntele Athos“.

Specialiştii sunt provocaţi totodată la dezbateri pe tema „Incertitudine versus certitudine despre identitatea românească“. Acestea vor avea ca punct de plecare volumul „Imaginea României prin turism, târguri şi expoziţii universale în perioadă interbelică“, de Claudiu Alexandru Vitanos. După forma publicată ce a fost lansată anul trecut la Constanţa, volumul va fi oferit cititorilor sub formă de e-book (carte electronică).

În cartea sa, istoricul Claudiu Alexandru Vitanos a adus în actualitate statistici şi atmosfera litoralului din perioada de glorie a României. În 1936, de exemplu, litoralul românesc strângea 100.000 turişti (estimativ 50.000 în prima jumătate a anului), iar în ţară intrau 105.000 turişti străini.

„România făcuse deja tranziţia de la «călător» la «homo turisticus», iar turismul era pe cale să devină poate cea mai importantă industrie a ţării“, spune autorul constănţean Claudiu Alexandru Vitanos, economist şi doctor în istorie.

Discuţiile despre identitatea românească vor fi moderate de Vitanos şi vor sta sub semnul aniversării a 1.700 de ani de la recunoaşterea creştinismului, de către Constantin cel Mare, ca religie oficială în Imperiu.

Manifestarea va fi completată de o întâlnire cu personalităţi ale culturii româneşti, în viziunea graficianului Leonte Năstase.

Evenimentul este susţinut de GMB Computers, Bibliotheque, Societatea de Ştiinţe Istorice din România - filiala Constanţa, Uniunea Scriitorilor din România - filiala Dobrogea, Fundaţia culturală Sorin Calafus.

Vă mai recomandăm

Homo turisticus revine! Românii redescoperă vacanţele în ţară. Renaşte Belgia Orientului?

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite