Adrian Stan, primarul oraşului Techirghiol, trimis în judecată. Edilul este acuzat că a luat mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Stan, primarul oraşului Techirghiol FOTO M.I.
Adrian Stan, primarul oraşului Techirghiol FOTO M.I.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Adrian Stan, primar al oraşului Techirghiol, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Conform DNA, la data de 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian, în calitate de primar al oraşului Techirghiol, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, a pretins de la un om de afaceri sumele de 40.000 lei şi respectiv 64.000 lei.

Acestea reprezentau un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei şi respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunţătorului în temeiul unui contract de execuţie lucrări şi achitate de Primăria oraşului Techirghiol.

În baza acestei înţelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeaşi persoană suma de 40.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracţiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de menţinere a măsurii preventive dispusă în cauză. 

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, 

Adrian Stan este primar al localităţii Techirghiol din anul 2008, când a candidat din partea PNL. El este şi preşedintele organizaţiei PNL Techirghiol. Conform declaraţiei de avere, edilul are două terenuri în Negru Vodă şi Techirghiol, un apartament, o casă şi mai deţine un spaţiu comercial, toate în Techirghiol. În garajul său se află un Matiz, un Ford Focus, un VW Passat şi un Opel Frontera.

Vă mai recomandăm:

Record absolut - cel mai scurt mandat: la 30 de minute după ce a fost numit primar în Tuzla, a fost luat de DNA. Într-o zi, comuna a rămas fără primar şi fără vice

Viceprimarul din Tuzla, Taner Reşit, a fost reţinut de DNA pentru şantaj

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite