VIDEO Tânără fotomodel de origine română, candidata unui partid din Italia. „Marş în ţara ta de rahat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aylin are 20 de ani, este studentă, model şi candidează la alegerile locale din Italia. FOTO: Affari italiani
Aylin are 20 de ani, este studentă, model şi candidează la alegerile locale din Italia. FOTO: Affari italiani

O tânără de 20 de ani de origini române va candida în Italia pentru postul de consilier din Vignola. Românca este acum contestată şi de unii dintre conaţionalii ei, care o acuză că s-a înscris pe listele unui partid extremist, dar şi de italienii care detestă străinii.

Aylin Nica trăieşte în Italia de 11 ani, e studentă la economie şi marketing şi are cetăţenia patriei sale de adopţie, dar rădăcinile îi sunt în România. Născută în Turcia, ea s-a mutat cu familia la Vignola şi s-a integrat perfect în societatea italiană. Mai mult, Aylin s-a înscris în Liga Nordului, un partid naţionalist italian condus de Matteo Salvini. Acum, ea va candida pe listele acestui partid pentru Consiliul Local Vignola. Decizia sa nu este văzută cu ochi buni de românii care consideră că Lega este un partid extremist, dar nici de italienii care sunt împotriva străinilor.

De când şi-a anunţat candidatura, tânăra este asaltată cu mesaje din partea celor două categorii, notează cotidianul italian Affari Italiani. Jurnaliştii italieni îi iau apărarea şi se arată dezamăgiţi că autorităţile, dar şi ONG-urile au rămas pasive la atacurile asupra româncei. Pe reţelele sociale, tânăra a fost făcută „Ţiganca din Vignola”, iar altcineva i-a scris: „Ţiganco, marş în ţara ta de r...t”, dar n-au lipsit nici mesaje precum: „Te-ai vândut partidului care urăşte oamenii la fel ca părinţii tăi, care s-au mutat în altă parte pentru a trăi mai bine”, „Ţiganco! Ai numai r..t în creier!”, ori: „Eşti mai potrivită pentru Miss Italia decât pentru politică”.

„Nu există autorităţi sau campioni ai sexului frumos care să intervină pentru «a-şi rupe hainele», aşa cum se întâmplă întotdeauna în astfel de cazuri. Contestatarii folosesc un limbaj rasist, violent şi sexist pentru a ataca un candidat al Ligii, tocmai un partid acuzat că este rasist”, scriu italienii.

„De când avea 9 ani, locuieşte în Vignola, în provincia Modena, studiază acolo, îi dă o mână de ajutor mamei sale în barul familiei şi ocazional este model şi prezintă moda (este uimitor de frumoasă). Cu toate acestea, aspiraţia sa nu este să defileze, ci să candideze pentru consiliul oraşului şi să fie un punct de referinţă pentru comunitatea sa de tineri, italieni din prima, a doua şi a treia generaţie”, este scurta prezentare făcută româncei.

„Am ştiut că voi stârni ura unora”

„Dacă aş crede că Lega (n.r.- Liga de Nord) este un partid rasist, nu aş fi candidat pentru ei. N-am suferit niciodată vreo discriminare, nici această atitudine pe care am văzut-o în ultimele zile”, spune Aylin. Ea a adăugat că era convinsă că va provoca reacţii vehemente când a acceptat să candideze. „De când mi s-a făcut propunerea, am ştiut că voi stârni ura unor oameni”.

aylin nica affari italiani

Aylin este model în Italia, dar este pregătită să devină de acum politician. FOTO: Affari italiani

Românca a explicat şi motivele pentru care a decis să rişte totul şi să candideze: „Am decis să mă pun la dispoziţia comunităţii mele pentru că am trăit acolo de când eram mică şi să reprezint mulţi tineri din Vignola care au o istorie similară cu a mea, dar şi pentru cei care poate nu au o istorie ca a mea, dar sunt tineri”, a mai afirmat ea. Aylin spune că nu ţine cont nici de remarcile sexiste: „Clişeul «frumoasă şi proastă» nu mai este un model la care se mai poate aştepta şi nu se justifică în niciun fel în 2020”.

Românca le-a mai spus italienilor că străinii care decid să se mute în Italia trebuie să respecte legile acestei ţări. „Sunt de acord că cei care sosesc într-o ţară nouă trebuie să respecte legile şi cetăţenii ţărilor în care se află. Înţeleg faptul că mulţi oameni care ajung nu scapă dintr-o situaţie uşoară, dar ar trebui să găsim diferite metode pentru a ne gândi la imigraţie, cum să o reglementăm atât pentru binele celor care trăiesc în Italia, cât şi pentru binele celor care vor să vină în Italia. Acum, cu expertiza mea, voi încerca să ajut din acest punct de vedere”, a mai spus ea. 

Vă mai recomandăm şi

Patru ani în iad: coşmarul trăit de o româncă în Spania. „Îşi stingea ţigările pe picioarele ei şi i-a dat de i-a rupt splina”

Românca-fotomodel cu piciorul amputat: „Vreau să ajut femeile să vadă puterea, potenţialul şi frumuseţea lor“

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite