VIDEO Regizorul filmului premiat cu „Ursul de aur“ a vorbit despre semnificaţia înjurăturilor în peliculă, iar Luminiţa Gheorgiu le-a dat un sfat mamelor de 8 Martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii i-au aplaudat minute în şir pe protagoniştii peliculei care a adus „Ursul de aur“ României. FOTO: Remus Florescu
Clujenii i-au aplaudat minute în şir pe protagoniştii peliculei care a adus „Ursul de aur“ României. FOTO: Remus Florescu

Regizorul Călin Peter Netzer şi actorii principali ai filmului „Poziţia copilului“ au ridicat publicul în picioare vineri seara, la cinema „Florin Piersic“ din Cluj. Ardelenii nu s-au sfiit să pună şi întrebări incomode echipei premiate la Berlin.

Sala cinematografului „florin Piersic“ a fost plină la proiecţia de gală a filmului laureat cu „Ursul de Aur“ – „Poziţia copilului“. La finalul proiecţiei, toţi spectatorii s-au ridicat în picoare şi au aplaudat minute în şir echipa care a realizat pelicula, care a răspuns întrebărilor publicului. „Mulţumesc ca aţi venit în număr atât de mare, dacă v-a plăcut filmul, vă rog să-l recomanadaţi mai departe pentru ca lumea sp se întoarcă în sălile de cinema“, a spus regizorul Călin Peter Netzer. Vezi ce a spus despre cele mai dificile momente ale filmului.  

Ce e cu finalul filmului?

Una dintre întrebări s-a referit la finalul brusc al filmului: „Mi se pare sfârşitul că putea să fie mai sugestiv, mai accentuat. Mi s-a părut tăiat...aşteptam un sfârşit poate puţin mai lung...“ Netzer a răspuns concis: „Asta a fost şi intenţia, vreau să ridic un semn de întrebare cu acest final şi fiecare să gasească răspunsul lui propriu.

Despre înjurături şi relaţia incestuoasă mamă-fiu

O altă întrebare din public s-a referit la un moment foarte explicit din film când mama îi face un masaj fiului. „Trebuia să fie aşa de explicită scena?, s-a mirat un clujean. Netzer a răspuns că filmul tratează şi tema complexului oedipian şi relaţia aprope incestuoasa dintre cei mamă şi fiu. O altă întrebare a fost legată de folosirea în dialogurile dintre personaje a înjurăturilor explicite: „Fără injurăturile de la debut nu era veridică povestea?“. „Replicile sunt justificate, e vorba despre o poveste freudiana“, a răspuns Netzer. El a completat legat de tema principal a peliculei: „Tema principală e drama psihologică şi relaţia patologica între mamă şi fiu; corupţia e în plan secund, deşi mulţi scot în faţă nejustificat corupţia şi socialul. Eu mă bucur că filmul e aplaudat şi din acest puncte de vedere“.


Un sfat de la Luminiţa Gheorghiu pentru mame 


Una dintre cele mai interesante întrebări a fost pentru actriţa Luminiţa Gheorgiu, care jocă rolul mamei posesive: „Ce ne facem, cum ne împăcăm cu mamele?“ „Atenţie la dragoste, e frumoasă, dar dacă e prea multă şi o dai toată, se întoarce împotriva ta. Ce forţă are această femeie să iubească necondiţionat, imaginaţi-vă ca sunt situaţii că poţi să treci prin viaţă fara sa cunoşti iubirea. Ea e lovită de cel pe care-l iubeşte, dar iubirea rămâne lucrul cel mai important pentru ea“, a explicat Luminiţa Gheorgiu. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite