VIDEO O maşină care stropea spaţiile verzi în Cluj le-a dat noi idei adepţilor teoriei conspiraţiei. Reacţia lui Boc la auzul zvonurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii RADP Cluj nu au comunicat cu autorul videoclipului. FOTO Captură video
Angajaţii RADP Cluj nu au comunicat cu autorul videoclipului. FOTO Captură video

RADP, una dintre regiile aflate în subordinea Primăriei Cluj-Napoca, a început tratamentele fitosanitare pentru arborii şi arbuştii din zonele verzi de pe domeniul public. La vederea unei maşini neinscripţionate, care stropeşte cu o substanţă necunoscută, mai mulţi internauţi au lansat o ipoteză năstruşnică.

Mai mulţi angajaţi ai RADP Cluj  care stropeau spaţiile verzi cu substanţe împotriva insectelor au fost abordaţi într-una din serile de trecute de un medic din Cluj care i-a întrebat ce substanţă folosesc şi în ce scop. S-a lovit însă de refuzul muncitorilor, care fie nu ştiau exact care este sarcina lor, fie nu au vrut să-l lămurească. Bărbatul a filmat toată discuţia şi a postat clipul pe Facebook şi Youtube. Imaginile cu dezinsecţia au devenit în scurt timp virale pe Facebook, dar între timp clipul a dispărut. 

Şi pentru că angajaţii RADP din imagini au refuzat să explice ce fac, unii dintre internauţi au ajuns la concluzia că autoirităţile stropesc străzile cu o substanţă în care conţine şi noul coronavirus. Adepţii teoriei conspiraţiei s-au legat de faptul că începând cu data de 9 noiembrie oamenii nu mai pot ieşi din case după ora 23.00, exact la ora la care muncitorii ar fi ieşit pe stradă. De aici, ei au tras concluzia că sunt ţinuţi în case pentru a nu vedea ceea ce se întâmplă în jurul lor. În plus, faptul că maşina angajaţilor RADP nu avea nicio inscripţie a alimentat şi mai mult suspiciunea adepţilor teoriei. 

Noua teorie a ajuns şi la urechile lui Emil Boc, invitat joi, 12 noiembrie, la o emisiune la un post local de radio. Rugat să comenteze teoria halucinantă, primarul Clujului a izbucnit în direct. „Am trecut de faza asta. E o tâmpenie, se fac tratamente fitosanitare în limitele prevederilor legale, anunţate din timp. Chestiunile astea, îmi pare rău că îmi luaţi timpul să le povestesc. Ce să lămurim prostia, nu mă puneţi cs comentăm toate tâmpeniile şi aberaţiile din lume",  a spus Boc. 

Vă mai recomandăm

De ce apar teoriile conspiraţiei legate de coronavirus. Ce tip de personalitate le creează şi cine le crede?

YouTube interzice conţinutul care include teorii ale conspiraţiei

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite