VIDEO Ninge ca de Crăciun la Cluj-Napoca. Utilajele acţionează pe A 3 şi pe 14 sectoare de drumuri. Cod Galben în 7 judeţe din Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujul este acoperit de zăpadă, în condiţiile în care ninge abundent încă de azi-noapte. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Cod galben pentru intervalul 20 aprilie, ora 09.00 – 21 aprilie, ora 14.00. Se circulă în condiţiile de iarnă în tot judeţul, dar nu sunt drumuri închise sau blocate.

Centrul INFOTRAFIC al Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că, la or 6.45, în judeţul Cluj, ninge abundent pe autostrada A3 Turda  - Gilău, iar zăpada pe carosabil măsoară, pe benzile numărul unu, aproximativ un centimetru (pe alocuri). Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Consiliul Judeţean Cluj informează: 

„În cursul dimineţii zilei de joi, 20 aprilie 2017, la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate. În urma ninsorilor abundente din ultimele  ore, circulaţia se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă.

În vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie, în ultimele opt ore s-a acţionat pe un număr de 14 sectoare de drumuri judeţene, cu 8 utilaje.

Totodată, în vederea decongestionării unor sectoare de drumuri judeţene, Direcţia de Adminsitrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Consiliului Judeţean Cluj acţionează pentru înlăturarea arborilor căzuţi pe carosabil pe drumurile judeţene DJ 107 P – Someşul Rece – Mărişel, DJ 107 N – Valea Ierii, DJ 103 K – Agârbiciu-Rîşca, DJ 109 A – Panticeu – Recea Cristur- Jurca şi DJ 108 B – Pustuţa - lim. Judeţul Sălaj.”

“Chiar dacă vremea este oarecum atipică pentru această perioadă, îi asigur pe clujeni că suntem mai mult decât pregătiţi să intervenim în continuare, atât timp cât va fi nevoie, pentru a nu avea drumuri judeţene blocate şi pentru a asigura o circulaţie în condiţii de deplină siguranţă” a declarat porşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Lucrările de deszăpezire sunt executate de SC Diferit SRL (pe Lotul 1 – zona Huedin-Gilău) şi Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA şi Napoca Construcţii SA (pentru Lotul 2 - zona Turda şi Lotul 3 – zona Gherla-Dej).  

Cod Galben de ninsori

Clujul este acoperit de zăpadă şi ninge abundent încă de azi-noapte. noapte. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Cod galben pentru intervalul 20 aprilie, ora 09.00 – 21 aprilie, ora 14.00. Fenomene vizate sunt: precipitaţii în general însemnate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte, intensificări ale vântului; 

„În intervalul menţionat vor fi precipitaţii mai ales în regiunile estice şi centrale, unde cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp.  În Moldova şi Transilvania treptat vor predomina ninsorile, iar în zona deluroasă din sudul ţării, precum şi în deltă, vor fi precipitaţii mixte. La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă.   Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde vitezele la rafală vor atinge  55...65 km/h”, se arată în avertizare. 

 Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile, iar în cursul nopţilor de joi/vineri şi vineri/sâmbătă local se va semnala brumă.

Cum va fi vremea săptămâna asta

Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie arată că:

„În prima săptămână temperaturile maxime se vor încadra, în medie, doar între 5 şi 12 grade, iar cele minime între -5 şi 3 grade. În perioada 20-23 aprilie, valorile termice, atât diurne cât şi nocturne, vor fi cu mult mai scăzute decât cele normale, sub limita de îngheţ în orele dimineţilor”. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi apropiat de cel normal la sfârşit de aprilie. Temperatura aerului va marca o creştere, apoi nu va avea variaţii semnificative. Media pe regiune va fi caracterizată de maxime cuprinse între 14 şi 18 grade şi minime între -2 şi 3…4 grade.

 Vor fi condiţii pentru precipitaţii, aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse, moderate şi 

însemnate cantitativ, în data de 19 aprilie şi din nou după 27 aprilie, se mai arată. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite