VIDEO Ministerul Apelor alocă bani puţini pentru amenajarea Someşului în zona Aeroportului Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucia Varga, ministrul Apelor, a venit joi, 28 martie, la Cluj-Napoca  FOTO: Florina Pop
Lucia Varga, ministrul Apelor, a venit joi, 28 martie, la Cluj-Napoca  FOTO: Florina Pop

Ministrul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii, Lucia Varga, a declarat joi, 28 martie, la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, că va aloca suma de 4 milioane de lei pentru lucrările de amenajare ale Someşului în zona aeroportului clujean.

Suma alocată este mică în condiţiile în care valoarea totală a lucrărilor pentru amenajarea Someşului, din bugetul de stat, se ridică la suma de 27 de milioane de lei. Lucrările acestea sunt necesare în vederea finalizării noii piste a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

„Cu cele 4 milioane cei de la Apele Române pot începe lucrările. Suma nu este suficientă”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Ministrul Apelor a afirmat că investiţia în zona aeroportului este mare şi că nu poate da decât 4 milioane de lei, într-o primă etapă.

„Sumele sunt mari, eu vă pot spune doar la ceea ce mă pot eu angaja şi anume faptul că vom acorda fondurile pentru a putea face lucrările acelea de extindere a pistei, etapa I şi, prin urmare, în bugetul din acest an vom acorda în funcţie de necesităţile exemplificate sumele pentru aceste lucrări.
În primă etapă ar trebui, pentru finalizarea lucrărilor din zona aeroportului, suma de 27 milioane de lei, o să acordăm din aceşti bani o parte, urmând ca la rectificare să acordăm şi cealaltă parte.
Sperăm să putem acorda o sumă cât mai mare. Vom acorda în jur de 4 milioane. Sunt suficienţi cât să se înceapă lucrările.
Ca să nu blocăm lucrările dumnealor facem şi aceste alocări de fonduri pentru a putea continua lucrările la aeroport”
, a declarat Lucia Varga.

Alţi 4 milioane de lei pentru aceste lucrări vor fi alocaţi la rectificarea bugetară

„Vom finanţa din bugetul de stat aceste lucrări, în prima etapă o să dăm 4 milioane de lei, iar în funcţie de cum înaintează lucrările la rectificare vom aloca şi celelalte fonduri. Dorim să dăm cei 27 de milioane de lei, cu siguranţă îi vom da, dacă nu anul acesta, anul viitor. Dacă s-ar realiza lucrările dumnealor pot face lucrările pentru aeroport”, a mai precizat ministrul Apelor şi Pădurii.

Devierea Someşului Mic în zona aeroportului este parte componentă a proiectului. “Amenajarea râului Someşul Mic în municipiul Cluj-Napoca”.

Proiectul de amenajare a Someşului în zona aeroportului cuprinde lucrări specifice care constau în amenajarea albiei, îndiguiri, construirea zidurilor de sprijin şi consolidarea malurilor

Lucrările au fost contractate, iar acum s-a finalizat proiectul tehnic al lucrării.

Contractul de lucrări (proiectare, verificare proiect şi execuţie) a fost adjudecat de către asocierea formată din: SC Socot SA, SC Tehnodomus SA, SC Azimut COM SRL şi SC Aquaprociv Proiect SRL.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite