VIDEO Mama tânărului mort la Balul Îndrăgostiţilor: „Dragul mamei, mai stai mult la bal?“. Familia îl va da în judecată pe bărbatul care a adus un spray paralizant la bal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Trifu  FOTO: Facebook
Rareş Trifu  FOTO: Facebook

Mama tânărului mort la Balul Îndrăgostiţilor va face plângere penală împotriva lui Ioan Horea Morcan, cel care a dat cu spray paralizant la bal. Şi tatăl adolescentului speră ca poliţia să-şi facă datoria, altfel „va fi urât de tot“. Era singurul lor copil.

Sergiu Trifu a fost un tânăr de 18 ani care a decedat vineri noaptea după ce a luat parte la Balul Îndrăgostiţilor organizat de Liceul Teoretic „Octavian Goga“. Nu crease probleme, era bun la învăţătură şi vroia să dea la medicină. Tocmai ce îşi luase permisul de conducător auto.

„Cineva a dat cu spray. A fost ceva altercaţie, dar nu cu el. E singurul meu copil. Sper ca poliţia să-şi facă datoria, dacă nu va fi urât de tot. (…) Am înţeles că Morcan a recunoscut că a dat cu spray. Se crede mare şi tare“, spune tată lui Sergiu Trifu, Vlad Trifu.

Mama lui Sergiu Trifu, Liliana Nicola (părinţii adolescentului sunt despărţiţi), spune că l-a sunat la 11 fără un sfert şi l-a întrebat unde e şi dacă mai stă mult. Nu îşi închipuia că peste două ore el va fi mort.

Analize anul trecut: era sănătos

”Mi-a spus de la poliţie ca are o boală veche de inimă, dar eu anul trecut i-am făcut toate analizele şi nu a suferit de nimic (n.r. ceea ce a declarat şi managerul Spitalului Orăşenesc din Huedin). Le-am făcut amândoi şi el nu a avut nimic. Ştiu numai că strănuta din cauza freonului de la spray. N-am avut niciodată nicio reclamaţie. Nici pentru alcool. Era un băiat foarte bun.

Colegii lui de clasă mi-au spus că ţiganii au venit să îl bată pe unul Morcan (n.r. Ioan Horea Morcan, fiul preotului din Huedin), din Huedin. Nu-l cunosc.
Jandarmii au venit şi i-au scos pe cei care se băteau afară pentru că Morcan avea un spray paralizant, nu lacrimogen. Când i-a scos jandarmii afară, pe cei care se băteau, i-a închis acolo. Când i s-a deschis uşa să poată să plece, puiului meu i s-au împleticit picioarele şi a căzut“, a declarat Liliana Nicola, mama lui Sergiu Trifu.

„L-au călcat toţi în picioare!“

Mătuşa adolescentului a afirmat că Sergiu Trifu a făcut alergie la acel spray şi a ieşit afară din sala unde era balul, iar pe trepte a căzut fiindcă i se făcuse rău. „L-au călcat toţi în picioare. Au sunat salvarea şi nu a venit nimeni. A căzut el pentru că eu cred că a făcut alergie de la spray -ul paralizant.
Poliţia a fost acolo şi a refuzat să-l ducă până când vine salvarea. Salvarea nu a venit şi când au văzut că s-a înnegrit la faţă l-a dus poliţia, dar era mort. Asta este singurul băiat pe care îl are sora mea. Mi se rupe sufletul. Era singurul copil al surorii mele“, zice Violeta Nicola, mătuşa adolescentului decedat.

Prietenii şi-au luat la revedere postând mesaje pe Facebook. Ioan Horea Morcan a fost reţinut pentru 24 de ore.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite