VIDEO Aplicaţie terapeutică, unică în lume, pentru generaţia Facebook: pastilele psihologice care controlează stresul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu ştii cum să controlezi stresul? Psihologii clujeni au creat pastilele psihologice care pot fi descărcate pe telefonul mobil. Produsul este marcă înregistrată la OSIM şi vrea să ajute persoanele să-şi ţină sub control stresul şi să-şi gestioneze emoţiile în diverse situaţii, inclusiv când trebuie să vorbească în public.

Specialiştii au spus că în 2020 depresia va fi cauza numărul 2 de dizabilitate în lume, după bolile cardio-vasculare. „Poate fi în lume, dar nu în Cluj-Napoca, şi nu în România fiindcă noi credem că avem deja tratamente foarte bine validate ştiinţific pe care dacă reuşim să facem să ajungă la oameni, n-ai de ce să ai foarte mulţi depresivi“, afirmă Daniel David, care a fost consultant în proiectul „Pastilele Psihologice“.

„Pastilele“ au fost create de lectorul Oana David şi constituie o nouă tehnologie psihologică de psihoterapie autoadministrată pentru controlul stresului şi pentru a da o stare de bine.

Produsul este disponibil online în sistem iPhone, iPad şi iPod şi poate fi descărcat de pe appstore cu 99 de cenţi.

Cum funcţionează

„Ştii că eşti mai emotiv şi ai de susţinut un discurs în faţa unui public. Discursul este important pentru carieră şi atunci ce faci? Intri pe sistemul Psypills, de pastilă psihologică. În prima fază ţi se evaluează sistemul de anxietate, apoi gândurile iraţionale care ţi-au creat starea respectivă. Coroborând cele două informaţii, sistemul de inteligenţă artificială îţi rescrie, în mod personalizat, o pastilă raţională pe care trebuie să o foloseşti înainte de a intra în sala de curs astfel încât să îţi poţi controla starea emoţională.

Ce este foarte important e că aceste pastile şi conţinuturi psihologice cuprind informaţiile pe care le-am validat experimental în articole ştiinţifice anterioare pe care le-am transpus într-un produs informatic accesibil tuturor. Este primul sistem de acest gen din lume“, explică Daniel David.

Aplicaţia, în română şi engleză, are şi o prezentare generală pentru cei care vor să vadă cum funcţionează sistemul. Legat de cât de eficace este aceste pastile, în noiembrie-decembrie anul acesta se vor analiza primele rezultate.

Produsul final va fi lansat în română, engleză şi spaniolă, la începutul anului viitor.  

Vă recomandăm şi:
Şcoala clujeană de psihoterapie, prima  din România inclusă într-o prestigioasă reţea academică europeană

A fost inaugurată clădirea SF a Clujului cu platforma virtuală MATRIX şi roboţi terapeutici

VIDEO Robotul-terapeut de acasă care alungă depresia. Un proiect internaţional de 4 milioane de euro pus în practică la Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite