Şcoala clujeană de psihoterapie, prima  din România inclusă într-o prestigioasă reţea academică europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie al UBB din Cluj a fost inclus recent, prin Institutul Internaţional de Psihoterapie din Cluj, într-o prestigioasă reţea europeană de cercetare numită MERIL (care este un proiect al Comisiei Europene). Aceasta înseamnă nu doar mândrie şi prestigiu, ci şi posibilitatea de a obţine mai uşor acces la granturi şi fonduri pentru diverse proiecte.

„Aceasta este prima infrastructură de cercetare din România din domeniul ştiinţelor socio-umane inclusă în reţeaua MERIL care este un proiect al Comisiei Europene, fiind o marcă care indică calitatea şi excelenţa în domeniu“, a afirmat Daniel David, directorul Institutului Internaţional de Psoterapie.

Acesta includere vine în momentul în care şcoala clujeană de psihologie clinică împlineşte 10 ani. Se va dezveli şi o plăcuţă care va atesta calitatea Institutului Internaţional de Psihoterapie drept „unitate de cercetare de interes european“.

Institutul Internaţional de Psihoterapie de la Cluj cuprinde o platformă virtuală numită Matrix, una dintre primele zece din luma ca şi complexitate.  Piesa de rezistenţă a platformei este „Cubul Virtual“, un spaţiu unde clujenii vin să se vindece de anxietate, depresie, frică de înălţime şi alte tulburări.

Programul prin care se vor marca cei 10 ani de proiecte şi împliniri vor începe de la ora 17.30 şi vor participa şi colaboratori din străinătate de la universităţi din Berkely, Pisa, Vrije, Harvard şi Maryland.

Mai puteţi citi:

A fost inaugurată clădirea SF a Clujului cu platforma virtuală MATRIX şi roboţi terapeutici
 

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite