VIDEO Andone explică gesturile lui Cadu: „Nu a făcut gesturi obscene spre galeria Universităţii, a arătat spre stemă şi spre inimă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Andone, antrenorul echipei CFR Cluj, a ţinut să explice gesturile făcute de Ricardo Cadu spre galeria Universităţii Cluj după golul înscris pe Cluj Arena. Andone recunoaşte că gesturile lui Cadu ar fi fost mai potrivite să fie făcute spre galeria CFR-ului, dar spune el „Cadu nu a făcut gesturi obscene".

Imediat după marcarea golului, căpitanul oaspeţilor, Ricardo Cadu, s-a bucurat în faţa fanilor echipei Universitatea Cluj, aflaţi în peluza din spatele porţii lui Mircea Bornescu. Acesta din urmă a fugit după Cadu şi l-a izbit violent.

"Nu ştiu de unde a învăţat Mircea Bornescu să se comporte aşa. El a învăţat de la mine numai lucruri bune, nu să se ducă să se bată. În ceea ce priveşte gestul făcut de Cadu, poate era bine să-l facă în dreptul galeriei noastre. Dacă Cadu ar fi făcut gesturi obscene spre galeria Universităţii eu l-aş fi amendat cu 50.000 de euro. Dar Cadu a arătat spre stemă şi spre inimă", a precizat Ioan Andone.

„Ce s-a întâmplat la vestiare am fost părtaş. Eu l-am îndepărtat pe Bornescu de Cadu. Cadu a avut un comprtament onorabil. Că nu a făcut bine că s-a dus la fani, asta este o altă poveste, dar nu a înjurat, nu a scuipat. Datoria faţă de CFR şi-a făcut-o foarte bine, a câştigat trofee, nu e un nimeni aici la Cluj. A trăit din munca lui, de asta e căpitanul echipei. Are o lovitură la cap, nu a făcut antrenament nici ieri, nici azi. Am decis să-l menajăm. Nu e adevărat că Ricardo Cadu l-a făcut ţigan român pe Bornescu", a mai precizat Andone.

Antrenorul feroviarilor a mai precizat că decizia lui Alexandru Tudor de a opri meciul a fost una dreaptă şi că jucătorii Universităţii Cluj nu ar fi avut puterea să întoarcă scorul.

„Din păcate s-a jucat 27 de minute. Sigur câştigam acest meci. Nu aveau ei puterea cu Grozav, cu Morar, să întoarcă acest rezultat. Eram mult mai puternici, eram pregătiţi de orice. Noi am vrut să nu primim gol. Datoria lui Bornescu era să stea în poartă şi să nu ia gol, deja a făcut o greşeală că a luat gol. A fost penalti clar la Mureşan, el nu poate simula la cât e de mare. Aşa meci scurt nu am văzut, eu aş fi vrut să se termine, nu aveau cum să ne bată, le-am demonstrat în 27 de minute că suntem mai buni, în 27 de minute au avut o singură ocazie, gazde fiind", a mai precizat antrenorul feroviarilor.

Portarul Universităţii Cluj, Mircea Bornescu: „Nu regret ce s-a întâmplat"

Portarul Universităţii Cluj, Mircea Bornescu, a declarat că nu regretă gestul făcut aseară. „Înainte de meci s-a convenit să nu existe niciun fel de provocări. După marcarea golului a început să înjure, mi-am pierdut cumpătul, l-am împins, i-am spus eşti nebun, suporterii pot să sară în teren, după care, în timp ce el a căzut, un jucător de la CFR a venit în spatele meu şi m-a lovit. M-a făcut ţigan român. Eu sunt bărbat, pe mine nu mă poate doborî aşa o lovitură. L-am aşteptat pe Cadu la vestiare să ne batem, dar nu a mai venit", a declarat Bornescu.

Antrenorul Universităţii Cluj, Claudiu Niculescu, a declarat miercuri că portarul Mircea Bornescu va fi drastic sancţionat pentru ieşirea necontrolată de aseară şi a precizat că vina pentru ce s-a întâmplat la meciul de pe Cluj Arena o poartă atât el, cât şi antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone.

Meciul dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj, din cadrul etapei XXXI-a a Ligii I, a fost întrerupt în minutul 27 de arbitrul Alexandru Tudor după izbucnirea unui conflict general între jucătorii celor două echipe. În momentul întreruperii jocului, CFR Cluj conducea cu scorul de 1-0 prin golul marcat din penalti de Ricardo Cadu. Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal va judeca incidentele de la partida Universitatea Cluj - CFR Cluj în şedinţa programată, vineri, la ora 11.00.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite