VIDEO Alexandru Arşinel, externat după transplantul de rinichi. El va putea urca pe scenă peste o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Arşinel alături de şeful Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Mihai Lucan. FOTO: Remus Florescu
Alexandru Arşinel alături de şeful Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Mihai Lucan. FOTO: Remus Florescu

La două săptămâni după ce i-a fost transplantat un rinichi la Institutul de Urologie din Cluj, Alexandru Arşinel va fi externat astăzi. El se va întoarce peste circa o lună pe scenă cu o piesă nouă. Maestrul a ţinut să mulţumească echipei de medici şi familiei donatorului care i-au permis să „trăiască mai departe”.

„Azi la 14 zile de când a avut loc operaţia, maestrul are o funcţie renală normală, la fel ca a cuiva care n-a suferit de insuficienţă renală. Operaţia a decurs bine, mai mult decât atât pot să vă spun că celălalt pacient, care a primit celălalt rinichi al donatorului, are  o evoluţie mai slabă, deşi are 29 de ani. Ca element de principiu noi suntem fericiţi că am mai reuşit odată să învingem noi şi nu moartea. Anul aceste la Institutul de Transplant Renal se  <<împlinesc>> peste 1.600 de transplante efectuate, din care peste 133-134 de transplante efectuate anul acesta. La un moment dat activitatea a luat o asemenea anvergură încât cam toţi bolnavii din ţară vor să fie opraţi aici. Îi mulţumim lui Alexandru Arşinel că a fost un pacient aşa de bun şi de harnic în a ne răsplăti eforturile”, a susţinut şeful Institutului de Transplant Renal din Cluj, Mihai Lucan.

Vreau să-mi văd nepoţii mari

Alexandru Arşinel a susţinut că se simte bine. „Sunt doar un pic slăbit. Dorinţa mea este să mă reintegrez mai repede, să apar din nou în faţa publicului, să muncesc mai departe, să-mi văd nepoţii mari. Am primit multe mesaje de Sfântul Alexandru de << La mulţi ani în noua ta viaţă>>, sunt un om căruia i s-a dat viaţă”, a spus, cu emoţie, Arşinel. El a mumţumit echipei de medici de la Cluj: “Este o echipă de medici excelenţi. E bine că avem aşa ceva în România şi că se fac astfel de operaţii aici. Le mulţumesc pentru şansa dată, pentru profesionalismul acestor oameni care nu m-au scăpat şi pentru faptul că se pot face asemenea operaţii la Cluj.” 

Peste o lună va urca pe scenă

Medicii spun că el se va putea întoarce pe scenă peste circa o lună de zile, dar va trebui să urmeze regim de viaţă destul de strict. Maestrul a mulţumit familiei donatorului: „Le multumesc că mi-au permis să trăiesc mai departe. Odată şi odată o să-i găsesc>>”. Pentru a detensiona atmosfera actorul, care era la un pas să inzbucnească în lacrimi, a spus un banc cu ardeleni. Nici Arşinel şi nici Lucan nu au vorbit despre scandalul iscat de preşedintele unui ONG clujean în jurul faptului că maestrul nu a fost pus pe lista de aşteptare la un transplant ca un pacient obişnuit. Arşinel a spus, fără a se referi direct la acest scandal: "Sigur că în jurul valorilor proliferează şi gunoaiele, dar nu ai încotro. Dacă ai valoare, trebuie să te aştepţi la aşa ceva".

Citeşte şi 

VIDEO Alexandru Arşinel a făcut transplant la Cluj-Napoca: „Acum am trei rinichi, mă simt binişor”

Stela Popescu sare în apărarea lui Arşinel în scandalul iscat după operaţia de rinichi: „Şi ce voia domnul Ungureanu? Să moară Arşinel ca să trăiască altul?“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite