VIDEO Adrian Sitaru, la proiecţia clujeană a filmului „Domestic“: „Am încercat să reproduc aceste poveşti care m-au pus pe gânduri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul Adrian Sitaru alături de actorul de 9 ani, Dan Hurduc, şi producătoarea filmului, Monica Lăzurean-Gorgan  FOTO: Florina Pop
Regizorul Adrian Sitaru alături de actorul de 9 ani, Dan Hurduc, şi producătoarea filmului, Monica Lăzurean-Gorgan  FOTO: Florina Pop

Unul dintre cele mai aşteptate filme ale primăverii, „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, a avut o proiecţie de gală la Cluj vineri, 22 martie,  la Cinema Florin Piersic. Sala de cinema, care i-a atras atenţia regizorului prin bun gust, nu a fost plină de spectatori cum s-a întâmplat la proiecţia filmului „Poziţia copilului“. La lansarea de la Cluj a fost prezent şi unul dintre cei mai mici actori din film: băiatul de 9 ani, Dan Hurduc.

„Am încercat să reproduc aceste poveşti care m-au pus pe gânduri. Nu cred că filmele schimbă oameni“, a spus regizorul Adrrian Sitaru, după proiecţia filmului, răspunzând la una dintre întrebările publicului.
Comedia va mai putea fi văzută la Cluj din 22 martie, la Cinema Florin Piersic şi Cinema City. Cu un imaginar minunat, dar şi dureros de real, „Domestic” este povestea copiilor, adulţilor şi a animalelor care convieţuiesc sperând la o viaţă mai bună.

La lansarea de la Cluj au venit şi Dan Hurduc, unul dintre cei mai mici actori ai peliculei, şi producătoarea lungmetrajului, Monica Lăzurean-Gorgan. Restul actorilor nu au putut să ajungă din cauza repetiţiilor la alte spectacole şi filme.

„Mă gândesc că avem o mare nevoie de animale şi ele de noi, de aici am realizat cât de mult ne iubim şi ne mâncăm în acelaşi timp, la propriu, animalele. Am încercat să pun în film toate astea prin ochii unui copil pentru care viaţa este simplă, crudă, misterioasă şi foarte amuzantă în acelaşi timp, iar adulţii sunt la fel: buni, cruzi, fără logică dar foarte amuzanţi”, este de părere regizorul filmului „Domestic“.

Din distribuţia filmului „Domestic“ fac parte Adrian Titieni şi fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache şi Dan Hurduc (9 ani).

Proiecţia a fost urmată de o discuţie pe tema interacţiunii dintre om şi animal, la care au participat Alina Rusu, etolog, psiholog şi preşedinte al Asociaţiei Române de Activităţi şi Terapie Asistate de Animale, Vlad Vancia, biolog şi director executiv al Institutului de Cercetare a Interacţiunii Om-Animal, Adrian Roşan, directorul Departamentul de Psihopedagogie Specială din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educatiei a Universităţii Babeş-Bolyai, şi Marius Benţa, sociolog şi jurnalist.

Adrian Sitaru a mai regizat lungmetrajele „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), ambele premiate în numeroase festivaluri.
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite