Vicepremierul Ungariei a inaugurat sediul unei facultăţi private din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inaugurarea noului sediu a avut loc vineri
Inaugurarea noului sediu a avut loc vineri

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a luat parte vineri, 4 octombrie, la inaugurarea noului sediu al Facultăţii de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii particulare maghiare Sapientia din Cluj-Napoca. Investiţia în respectivul sediu se ridică la aproximativ 5 milioane de euro şi a fost suportată în mare parte de Guvernul ungar.

Pe lângă vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, la eveniment au participat Nemeth Zsolt, secretar de stat în Ministerul ungar de Externe, alţi secretari de stat a Guvernulul ungar, soţia premierului Ungariei, Levai Aniko, dar şi reprezentanţi ai conducerii Universităţii Sapientia.

După tăierea panglicii de inaugurare a noului sediu au urmat discursuri. La eveniment au fost şi episcopii bisericilor tradiţionale maghiare, care au oficiat o slujbă religioasă.

Clădirea Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia a fost ridicată cu aproximativ 5 cinci milioane de euro. Peste 90% din sumă a fost suportată de Guvernul ungar, iar restul, din banii Universităţii Sapientia Sapientia şi ale unor fundaţii din Ungaria.

Lucrările la sediul inaugurat azi au început în noiembrie 2011. Facultatea are o suprafaţă construită de 6.500 de metri pătraţi în două clădiri cu opt, respectiv şase etaje, în care se oferă Internet wifi, un studio TV, laboratoare, opt săli de curs, o bibliotecă, un amfiteatru de circa 200 de locuri.

Facultatea de Ştiinţe şi Arte pregăteşte studenţi maghiari în patru specializări la nivel licenţă - ştiinţa mediului, fotografie, cinematografie, media, relaţii internaţionale şi studii europene şi drept, la care se adaugă mai multe masterate.

Universitatea Sapientia a fost creată în 2001 şi are mai multe facultăţi la Cluj-Napoca, Târgu-Mureş şi Miercurea Ciuc.

Vicepremierul ungar a fost aşteptat pe aeroport de primarul Clujului, Emil Boc, cu care a avut ulterior şi o discuţie.

Mai puteţi citi:

ADMITERE FACULTATE 2013/UBB Cluj, cea mai mare universitate din ţară, are cele mai multe locuri la admitere: circa 15.000 de locuri doar la licenţă VIDEO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite