UPDATE FOTO VIDEO Mii de oameni la mitingul PDL de la Cluj. Monica Macovei: „O să facem din PDL cel mai iubit partid care va învinge PSD în 2016“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL a organizat azi, 22 martie, la Cluj un miting de protest faţă de actuala guvernare. Mitingul a început la ora 11.00, în Piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca, unde au participat mii de oameni, lideri şi primari PDL din toată ţara. La protest au participat Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Monica Macovei, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur.

UPDATE 13.30 Mitingul s-a încheiat, iar manifestanţii au început să plece spre casele lor.

UPDATE 13.15: Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a afirmat că a vorbit, în urmă cu trei ore, cu prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, căruia i-a transmis că vor veni la Prefectura să-i înmâneze o adresă, însă ajunşi în faţa instituţiei au fost „primiţi“ cu uşa închisă.

La sfârşitul protestului, ştia că Emil Boc va fi prezent astăzi la miting. Boc a anunţat de vineri seara că va participa astăzi la o dezbatere în Bucureşti.

„Dacă el nu  avrut să fie împreună cu 25.000 de colegi. Aţi văzut şi dumneavoastră atmosfera. A fost decizia domniei sale. Emil Boc şi-a anunţat colegii de la Cluj că nu participă la miting, eu ştiam că participă. A fost decizia domniei sale, nu fac un caz din asta. Se simte foarte bine unde este. Să-i dea Dumnezeu sănătate!“, a comentat Vasile Blaga, preşedintele PDL, lipsa lui Emil Boc de la mitingul împotriva actualei guvernări.

UPDATE ORA 13:10 Manifestanţii au ajuns în faţa Prefecturii din Cluj Napoca.

UPDATE ORA 13:00 Manifestanţii PDL au plecat în urmă cu un sfert de oră din Piaţa Lucian Blaga în marş spre Prefectura Cluj, trecând prin centrul Clujului şi blocând o bandă de mers. Înainte de marş mitingul PDL a fost încheiat de un discurs al preşedintelui PDL, Vasile Blaga, care a declarat că :”Nu vom mai tăia salarii când vom veni la putere pentru că noi am fost cei care au stabilizat România”. El a mai spus că de mai bine de 20 de ani PSD a involuat şi că ”cei tineri din PSD sunt mai răi decât cei bătrâni”. El i-a asigurat pe „cârcotaşi” că nu se va întâmpla nimic cu PDL, că PDL este un partid puternic, că el ”este dreapta autentică” şi că el, Vasile Blaga, nu va trăda ”inima acestui partid. ”Iubiţi PDL că merită!”, a spus Vasile Blaga. 

UPDATE 12.35: Vasile Blaga a urcat pe scenă mulţumind protestatarilor că au venit în număr atât de mare la Cluj, dar şi pentru că au îmbrăcat culorile partidului.

„Azi suntem mai mulţi ca niciodată. Suntem 25.000 şi este cel mai mare miting al nostru din ultimii ani. Sunt un om care, cât de cât, ştie organizare de partid. Ştiu că acest partid se mobilizează mai ales când vor unii să-l calce în picioare, dar nu mă aşteptam să fiţi atât de mulţi şi vă mulţumesc. Şi vă mulţumesc că aţi venit în portocaliu, în culorile noastre, că aţi cântat imnul nostru. Ăsta este PDL-ul, nu sunt două PDL-uri“, a spus preşedintele PDL. 


Despre Guvernul Ponta 2 a afirmat că este „cel mai corupt guvern, cel mai neperformant guvern din istoria României“.  „Jumătate sunt în puşcării, jumătate se pregătesc să intre. Ăsta este cel mai corupt guvern din istoria României. Ponta şi Antonescu nu guvernează decât de la televizor. Au înfiinţat teleguvernarea. Să nu aveţi încredere în Ponta şi Antonescu!“, a adăugat Blaga.

UPDATE 12.20: Democrat-liberalii continuă atacurile la adresa USL.

„Ponta, Antonescu, Voiculescu şi USL au trădat România. O să facem din PDL cel mai iubit partid care va învinge PSD în 2016. Vom învinge stânga şi PSD definitiv în 2016“, a spus Monica Macovei.

Candidatul PDL la alegerile prezidenţiale, Cătălin Predoiu: „PDL şi-a făcut datoria faţă de români şi România. Nu suntem aici să sărbătorim, ci să începem o luptă“.

„Avem soluţii, avem echipă. Suntem mulţi, competenţi şi puternici. Vrem şi vom face o Românie influentă în Europa ca să ne putem ajuta pe noi şi pe fraţii noştri de peste Prut. Republica Moldova în UE va fi un obiectiv major de politică externă a României cu noi la guvernare, cu noi la Cotroceni“, a adăugat Predoiu. 


UPDATE 11.45: Conform jandarmilor din piaţă, la miting se află cel mult 10.000 de protestatari (în Piaţa Lucian Blaga şi pe străzile adiacente). Cu această ocazie, democrat liberalii şi-au arătat şi încrederea în forţele proprii. „PDL reprezintă dreapta autentică. PDL va da preşedintele ţării în Cătălin Predoiu“, a mai spus Turcanu. 

Europarlamentarul clujean Rareş Niculescu a spus că adevărata opoziţie s-a adunat la Cluj. Mesajul său a fost susţinut şi de Gheorghe Flutur. „Ieri a fost prima zi de primăvară, azi e prima zi din primăvara ardeleană a dreptei. Suntem în capitala ardeleană a PDL-ului“, a punctat preşedintele PDL Suceava.

UPDATE 11.35: Cătălin Predoiu, Monica Macovei, Theodor Stolojan şi Liviu Negoiţă au ajuns la protestul din Cluj. „Nu vom abandona niciodată lupta pentru dreptate şi adevăr. Vom demonstra că suntem puternici şi la alegerile prezidenţiale şi la alegerile europarlamentare. Le vom demonstra tuturor că suntem cei mai buni. Aşa să ne ajute Dumnezeu!“, a spus Stolojan.

Lista discursurilor a continuat cu intervenţia lui Liviu Negoiţă, care de ziua sa de naştere a venit la protest. „Nu putem lăsa această ţară pradă socialismului şi diavolului. E minunat să şi petreci ziua de naştere într-o mulţime de oameni“, a menţionat Negoiţă. 

„România are nevoie de dreapta. Partidul Democrat Liberal e singurul partid ce dă voce dreptei, ce dă tărie dreptei“, a punctat Raluca Turcan.

UPDATE 11.00: „Ponta 3  - România 0“, „Ponta, primul mincinos al ţării“, „Ieşenii vor locuri de muncă“, „Guvernul pontaxa“, „Ponta ai taxat, ai plagiat“ sau „Nu avem judecători cât furaţi voi“ sunt doar câteva din mesajele înscrise pe pancartele cu care s-au prezentat protestatarii la Cluj.  

UPDATE 10.55: La Cluj a ajuns şi Andreea Paul Vass (care şi-a salutat conjudeţenii din Satu Mare înainte de a începe discursurile) şi toţi liderii de filiale PDL din ţară.

UPDATE 10.50: Sute de membri ai Partidului Democrat Liberal au venit la Cluj. Lista este deschisă de Vasile Blaga, preşedintele PDL, dar au mai venit şi Raluca Turcan, Ioan Oltean de la Bistriţa Năsăud, Gheorghe Flutur de la Suceava, Alin Tise şi Daniel Buda de la Cluj.   

Nu au început discursurile, iar Aurel Tămaş şi Dumitru Fărcaş întreţin atmosfera în Piaţa Lucian Blaga. 

Mitingul organizat de PDL la Cluj va începe de la ora 11.00 şi va avea loc în Piaţa Lucian Blaga (centrul oraşului), unde se află BCU şi Casa de Cultură a Studenţilor.

Circulaţie restricţionată. Traficul rutier va fi închis pe mai multe străzi din centrul oraşului. Astfel, între orele 02.00- 18.00, circulaţia rutieră va fi închisă pe strada Gheorghe Şincai şi pe strada Napoca, iar între orele 08.00 - 15.00, pe strada Petru Maior, în Piaţa Lucian Blaga, pe strada Samuil Micu.
Pentru a asigura fluidizarea traficului în această perioadă, se vor lua următoarele măsuri: inversare sens de circulaţie pe strada Victor Babeş - semnalizare rutieră cu indicatoare şi panouri galbene, inversare sens circulaţie pe strada Ion Creangă - semnalizare rutieră cu indicatoare şi panouri galbene, circulaţie pe contrasens pe strada Memorandumului şi Bd. 21 Decembrie 1989, între clădirea Melody şi Prefectură - montare separatori de sensuri.

Mai puteţi citi:

Emil Boc despre mitingul PDL de sâmbătă de la Cluj: „Poate voi merge, poate nu voi merge“

La mitingul PDL de la Cluj sunt aşteptate 15.000 de persoane. Circulaţia va fi restricţionată în centru

Emil Boc va lipsi de la mitingul PDL de la Cluj. Va participa cu Traian Băsescu la o dezbatere  organizată la Bucureşti de Mişcarea Populară

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite