Universitatea din România cel mai bine poziţionată în topurile americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O universitate românească a fost inclusă pe cea mai înaltă poziţie din România într-unul dintre clasamentele internaţionale din 2018 realizat în Statele Unite ale Americii, ranking-ul US News Best Global Universities.

„Este unul dintre cele mai importante clasamente internaţionale şi cel mai important realizat în spaţiul american, iar faptul că UBB a câştigat câteva poziţii faţă de anul trecut, când s-a clasat pe locul 583, în timp ce alte universităţi din ţară au pierdut poziţii în clasament, reprezintă efectul politicilor academice din UBB şi al susţinerii interne a publicaţiilor Web of Science”, a declarat Daniel David, prorectorul UBB responsabil de cercetare, competitivitate-excelenţă şi publicaţii ştiinţifice. 

În clasamentul US News Best Global Universities, realizat în spaţiul academic american şi dat recent publicităţii.

Potrivit ediţiei curente a clasamentului, UBB se situează pe poziţia 575 la nivel mondial, fiin durmată de  Universitatea Politehnica din Bucureşti (poziţia 745 la nivel mondial), Universitatea din Bucureşti (poziţia 774 la nivel global), Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (situată, la nivel internaţional, pe poziţia 1058), Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila (poziţia 1060 în clasamentul general), Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca (poziţia 1117), Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi (poziţia 1173) şi Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi (poziţia 1226).

Prorectorul David mai spune: „aceasta este cea mai bună clasare a unei universităţi româneşti în clasamentele realizate în anul 2018, fapt care confirmă statutul de universitate internaţională de excelenţă acordat Universităţii Babeş-Bolyai în urma auditului academic QS STAR din Marea Britanie. În acest moment UBB are 1000+ studenţi străini din 60 de ţări. De asemenea, la nivel naţional, UBB este o universitate de referinţă, cea mai mare la momentul actual, atrăgând studenţi din toată ţara”.

Potrivit comunicatului UBB, topul US News Best Global Universities este unul dintre cele mai importante clasamente internaţionale, ierarhizează universităţile în funcţie de performanţele academice, de reputaţia globală şi regională a acestora, publicaţiile şi manifestările ştiinţifice, impactul şi numărul total al citărilor, colaborările internaţionale. 

Topul cuprinde cele mai bune 1250 de universităţi din 75 de ţări ale lumii.

Mai puteţi citi:

Singura universitate din România prinsă în cel mai recent top internaţional: „Este o nouă clasare extrem de importantă în ciuda subfinanţării cronice”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite