VIDEO Tinerii clujeni au creat un site de împrumutat lucruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei 12 iniţiatori ai proiectului şi-au pus la bătaie obiecte personale (foto: arhiva personală)
Cei 12 iniţiatori ai proiectului şi-au pus la bătaie obiecte personale (foto: arhiva personală)

12 tineri ingineri, economişti, IT-işti şi antreprenori au creat un site de unde poţi împrumuta obiecte pentru o anumită perioadă, dând la schimb un alt obiect.

Vrei să împrumuţi o carte, un joc sau un GPS? Un click e suficient! 12 clujeni din domenii diferite au făcut echipă ca să-şi promoveze ideea: crearea unui site de unde poţi împrumuta lucruri pentru o anumită perioadă. La schimb, trebuie să dai un obiect. Conceptul e simplu. Tinerii pleacă de la ideea că oamenii cumpără o numeroase lucruri pe care le folosesc de câteva ori şi apoi le abadonează în debara sau în beci cu gândul că, poate, cândva, vor mai avea nevoie de ele.

„Avem apoi acei oameni care ar vrea să împrumute unele lucruri, pe o perioadă scurtă, în loc să le cumpere. Platforma online pe care au creat o se numeşte UseTogether şi îi aduce împreună pe cei ce au obiectele şi pe cei ce au nevoie de ele pentru scurtă durată", explică Mircea Vădan (26 de ani), inginer.

Clujenii de la Use Together (foto: arhiva personală)

Vezi imagini cu clujenii care a creat platforma UseTogether

Mesajul lor se „citeşte" până şi în imaginea de pe site cu cele două girafe colorate care împart acelaşi copac. Iar motto-ul tinerilor spune tot despre ce îşi doresc să facă: „It's not about owning things, it's about access to things" („Nu e vorba despre a deţine lucruri, ci despre a avea acces la ele").

Cum funcţionează

În prezent, platforma conţine persoane care şi-au pus la bătaie obiectele personale, de la cărți („Jurnalul" Oanei Pellea, volume de Mircea Eliade, „Ghidul Angajatorilor" etc), CD-uri, echipamente electronice, echipamente sportive, jocuri de socializare, bicicletă medicinală, binoclu, GPS etc.

Clujenii spun că UseTogether se construiește în jurul valorilor de consum colaborativ, încredere și contribuție la comunitate.

Din strânsa lor comunitate fac parte, până acum, 35 de persoane, iniţiatorii proiectului şi prietenii lor. „Proiectul şi platforma noastră are la bază buna credinţă şi accesul se face prin invitaţii", adaugă Victor Miron, 27 de ani, antreprenor, cel care a avut ideea realizării acestei platforme. Platforma online va fi mâine, 15 august, subiect de discuţie în cadrul întâlnirilor organizate la cafeneaua Mărgelatu.

Oficial, pe piaţă, va fi lansată în octombrie, când vin studenţii, care sunt şi publicul ţintă al acestui site.  

„Îmi trebuia un GPS"

http://www.usetogether.ro a apărut dintr-o nevoie. „Îmi trebuia un GPS ca să merg într-o excursie. Am vrut să împrumut de la prieteni, dar niciunul nu avea ", povesteşte Victor Miron. Proiectul celor 12 clujeni s-a materializat în urma evenimentului StartUp Weekend Cluj în februarie 2012, unde s-au şi cunoscut. Într-un weekend au făcut un model de bază funcțional al site-ului, iar proiectul a câştigat locul I. Acest model a fost lansat în urmă cu două săptămâni şi momentan se fac îmbunătăţiri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite